detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
14.01.2023 12:30
Харківський мер Терехов оскаржуватиме в суді штраф за використання російської
Харківський мер Терехов оскаржуватиме в суді штраф за використання російської
Він судитимиться з мовним омбудсменом як фізична особа.

Мер Харкова Ігор Терехов подав позов до суду проти мовного омбудсмена Тараса Кременя через повторний штраф за порушення мовного законодавства. Про це повідомило «Суспільне Харків» з посиланням на речника харківського мера Юрія Сидоренка.

«Він оскаржує штраф як фізична особа, а не як мер. Суть позову мені не відома, бо він звернувся до суду як приватна особа», — сказав речник. 

Тарас Кремінь підтвердив, що Ігор Терехов подав позов, який стосується постанови про накладання другого штрафу.

«Перший випадок стосувався виступу недержавною мовою на телебаченні. Наступна постанова стосувалася застосування недержавної в телеграм-каналі і на його сторінці в соцмережі.Тоді ми обійшлися попередженням. У зв'язку з тим, що продовжились факти застосування недержавної, ми розглянули справу, запропонували надати пояснення, прибути для розгляду цієї справи особисто або представнику, адвокату. Жодної реакції не було. Тому було прийнято рішення про накладання штрафу», — розповів омбудсмен.

Сума штрафу — 3400 гривень. 

Нагадаємо, у листопаді минулого року харківського міського голову Ігоря Терехова оштрафували за використання російської мови в ефірі телемарафону «Єдині новини». Терехов заявив, що офіційно він розмовлятиме українською, однак з харків'янами надалі продовжить спілкуватися російською.

Окрім цього, міський голова Харкова отримав від мовного омбудсмена попередження про те, що згідно із законом офіційні сторінки мера у соціальних мережах мають вестися українською мовою. 

Фото: Ігор Терехов/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY