detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
14.01.2023 10:30
У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку
У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку
Росіяни зробили це вночі, під час комендантської години.

Російські загарбники вночі демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку в центрі Мелітополя. Про це повідомив мер міста Іван Федоров у телеграмі.

«Вчора пізно ввечері, під час комендантської години, в самому серці міста демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку. Мабуть, на підвал забрали, адже тільки так і можуть розправлятись з неугодними. Орки думають, що сховавши пам’ятник, вони погасять спротив тисяч жителів, які залишаються в окупації. Проте вже отримують зворотній ефект», — написав він.

За словами Івана Федорова, окупанти Мелітополя настільки хочуть винищити все українське, що терор дійшов навіть до пам’ятників.

Очільник міста зазначив, що кілька місяців тому також посеред ночі окупанти вивісили на головний флагшток Мелітополя свій триколор.

Нагадаємо, у грудні 2022 року росіяни почали демонтаж частини будівлі драматичного театру Маріуполя, де в березні внаслідок російського авіаційного удару загинуло кількасот людей. Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, російські окупанти демонтують саме ту задню та центральну частину драмтеатру, яка є доказом бомбардування. Передню ж частину театру окупанти зберігають під «реконструкцію».

Фото: Іван Федоров / телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY