detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13.01.2023 20:13
Телеканал «Еспресо» покаже документальний серіал про українське мистецтво під час війни
Телеканал «Еспресо» покаже документальний серіал про українське мистецтво під час війни
Серіал «Мистецтво в країні війни» про 25 митців транслюватимуть на каналі з 16 січня.

Перша серія документального серіалу «Мистецтво в країні війни» від DocNoteFilms, створеного у співпраці з Babylon'13, вийде на телеканалі «Еспресо» 16 січня. Про це повідомила пресслужба «Еспресо».

Проєкт «Мистецтво в країні війни» розповідає історії 25 українських митців, які продовжують працювати під час великої війни. Стрічка покликана знайти відповідь на запитання про те, чи є місце митцю та мистецтву в країні, що воює, і яке воно. 

Серед героїв циклу глядачі побачать живописців Катерину Косьяненко та Матвія Вайсберга, графіків Олесю Джураєву та В'ячеслава Снісаренка, композитора Олексія Шмурака, поетесу Світлану Поваляєву та інших. 

Зйомки проєкту відбувалися у різних куточках України Києві, Ужгороді, Чернівцях, Львові, Полтаві та інших містах.

Режисер циклу та співзасновник DocNoteFilms Костянтин Кляцкін розповів, що ідея створення документального серіалу про українських митців з'явилася ще в квітні минулого року.

«Цей проєкт був придуманий у квітні, коли всі представники культурного сектору не розуміли свого місця у країні, що воює. Багато з моїх колег волонтерили, будували барикади або взагалі нічого не робили, бо були розгублені та не знали, чим можуть бути корисні. Коли ми почали знімати митців з абсолютно різних сфер, то побачили, що питання, де ж зараз є місце митця, хвилювало всіх. І кожен по-своєму його вирішив. І тепер українське мистецтво не просто рефлексує війну, але й формує наративи, що направлятимуть нашу культуру в наступні роки», — зазначив режисер.

Серіал «Мистецтво в країні війни» показуватимуть на «Еспресо» з 16 січня до 17 лютого по буднях об 11:10.

У попередньому доробку команди DocNoteFilms повнометражні документальні фільми «Крим, як це було», «Крихка свобода», «Поліські Тенета», серіал «Крутий Заміс» та інші роботи. Співзасновники проєкту Костянтин Кляцкін та Павло Липа також є членами об’єднання документалістів Babylon’13.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року ГО «Творче об'єднання "Вавилон'13"» стала переможцем конкурсу на виробництво серії телевізійних (документальних) проєктів із робочою назвою «Один день». 

Фото: «Еспресо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY