detector.media
Гала Скляревська
13.01.2023 15:57
На новому каналі Ukraine World News працюватимуть Богдан Бенюк, Валерій Жидков та Петро Мага
На новому каналі Ukraine World News працюватимуть Богдан Бенюк, Валерій Жидков та Петро Мага
Головним редактором каналу буде Сергій Харченко.

Канал Ukraine World News, який вийде в ефір в день Соборності України, 22 січня, створюватиме різні формати, включно з токшоу та стендап-шоу. Про це повідомили «Детектору медіа» на каналі. 

«Я вирішив створити медіа, яке б розповідало українцям та всьому світу про те, що відбувається в нашій країні. Саме зараз усі повинні мати доступ до достовірної інформації, бо від цього залежить майбутнє, а інколи й наше життя. Ukraine World News — про героїчних людей, про боротьбу з агресором, про відновлення економіки. Про те, чим кожен — українець чи громадянин будь-якої країни світу – може підтримати Україну вже сьогодні», — йдеться в заяві бізнесмена Віталія Кропачова, який є власником нового каналу. 

Також на Ukraine World News розповіли про команду ведучих та формати, які планує виробляти канал. Серед співробітників каналу — здебільшого ведучі та менеджери, які працювали на каналах «Інтер», Live.Network, «112 Україна», NewsOne. 

Головним редактором нового каналу став Сергій Харченко, який співпрацював з Tribune Media Company, Foreign Affairs, BBC, StopFake, UNITED24. Директором телеканалу Ukraine World News буде Тетяна Дємєнєва; директором супутникового телеканалу «ТАК ТВ ЦЕНТР+» (виходить на супутнику під назвою Ukraine World News) став Дмитро Скидан, який працював на каналі «112 Україна» технічним директором. Генеральною продюсеркою каналу стала Ольга Гіржева (раніше працювала на каналі NewsOne, в проєктах Савіка Шустера, а також на «Першому національному» та «Україні»). 

Серед ведучих каналу — Андрій Булгаров, який раніше працював на каналах «Україна 24», «Еспресо» та «ICTV». На UWN він працюватиме в ефірі головного токшоу, а також у підсумковому щоденному проєкті.

Богдан Бенюк, народний артист України, очільник Київського академічного драматичного театру на Подолі, буде вести щоп’ятниці власний спецпроєкт.

Валерій Жидков, сценарист і телеведучий, один з авторів студії «Квартал 95», готує для UWN стендап-проєкт.

Телеведучий Петро Мага на UWN вестиме аналітичний проєкт. Мага був співведучим у токшоу «Свобода слова Савіка Шустера» та Шустер LIVE. Також Мага багато років працював на каналі «112 Україна», коли ним неофіційно керував Віктор Медведчук, зокрема вже після запровадження санкцій РНБО.  

Ведуча Альбіна Підгірняк, яка раніше працювала на каналах «1+1» і Суспільне, буде вести токшоу на телеканалі UWN. 

Інна Мірошниченко, ексведуча медіахолдингу «Live.Network», вестиме на UWN  одразу три проєкти: соціальне токшоу, вечірнє шоу  й інформаційну програму.

Кирило Воронько та Валерія Коломієць — колишні журналісти й телеведучі телеканалу «Інтер». На UWN вони будуть ведучими щогодинних та вечірніх випусків новин.

Дмитро Пустовіт, який раніше працював на телеканалах «Прямий» і «Live.Network», стане ведучим підсумкового новинного проєкту, інформаційного токшоу, а також матиме власну авторську програму. 

Надя Ліра — колишня журналістка телеканалу «Україна 24» та ведуча на «Апостроф TV», буде ведучою вечірніх новин на UWN.

Також канал веде перемовини про створення спільних проєктів з Олександром Колодієм і командою інтернет-проєкту «Система», у тому числі підсумкової програми та аналітичного токшоу на UWN. Раніше Колодій працював, зокрема, на телеканалі «Інтер», потім 12 років був радником та прессекретарем депутата Юрія Бойка, очільника партії «ОПЗЖ». Звільнився з посади у грудні 2021 року, аби розвивати власний проєкт. 

У нового каналу вже з'явився сайт Ukraine World News, також він присутній в соцмережах.

Нагадаємо, що вчора «Детектор медіа» повідомив про запуск нового загальнонаціонального каналу під назвою Ukraine World News.

Власник каналу — бізнесмен Віталій Кропачов. 2022 року він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн». Невдовзі після продажу ліцензії майно 4 каналу було заарештоване, а потім передане Держкіно, адже власник каналу Олексій Ковальов перейшов на бік Росії. Згодом Ковальова вбили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY