detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
12.01.2023 17:45
ЗМІ: Бійці «батальйону Монако» Столар і Абрамович повернулися в Україну
ЗМІ: Бійці «батальйону Монако» Столар і Абрамович повернулися в Україну
За даними джерел «Української правди», нардепи планують відвідати засідання парламенту.

Народні депутати від забороненої партії «ОПЗЖ» Вадим Столар та Ігор Абрамович, які від початку повномасштабного російського вторгнення проживали на Лазуровому узбережжі, повернулись в Україну. Про це повідомило видання «Українська правда» з посиланням на власні джерела в політичних колах.

«За словами джерел, Столар і Абрамович планують відвідати засідання парламенту. Також співрозмовники повідомляють, що з високою вірогідністю вже 13 січня обидвоє можуть залишитися без депутатських мандатів», — йдеться в повідомленні видання.

«Українській правді» також надали світлину, яка свідчить, що Ігор Абрамович 12 січня був присутній на засіданні Верховної Ради.

Нагадаємо, у березні 2022 року народний депутат Вадим Столар у коментарі «Радіо Свобода» повідомив, що вийшов зі складу фракції «Опозиційна платформа — За життя». У цей час він перебував за кордоном.

Нардеп «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко розповідав, що заяви на вихід з фракції «ОПЗЖ», окрім Столара, написали Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман.

У 2019 році Вадима Столара обрали до Верховної Ради за списком «ОПЗЖ». А вже у 2021 році Офіс генпрокурора порушив три кримінальні справи проти нардепа. Провадження були відкриті через «протиправну діяльність, спрямовану на фінансування тероризму, легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах».  

Як відомо, Вадим Столар також був власником медіахолдингу «Live Network». У липні 2022 року співзасновниця креативних агентств We know how і Badoev ID Ганна Ковальова купила три канали медіахолдингу нардепа — «Типовий Київ», Odesa.live, Live. Вона сказала, що погодилася на всі умови колишнього власника щодо збереження команди.

Фото: «Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY