detector.media
12.01.2023 10:41
Ілля Пономарьов після публічного розголосу виплатив заборгованість експрацівникам проєкту «Утро февраля»
Ілля Пономарьов після публічного розголосу виплатив заборгованість експрацівникам проєкту «Утро февраля»
Раніше через невиплату заробітної плати з онлайн-телеканалу Пономарьова звільнились ведучі та співробітники редакції.

Засновник «Утро февраля» Ілля Пономарьов після публічного розголосу виплатив заборгованість із зарплатні експрацівникам російськомовного проєкту.

Про це «Детектору медіа» повідомив ексведучий онлайн-каналу Євген Лесной: «Принаймні із тими, хто пішов від Пономарьова, розрахувалися».

Нагадаємо, через невиплату заробітної плати з онлайн-телеканалу «Утро февраля» звільнились декілька ведучих та співробітників редакції, п'ятеро з них написали скарги до Держпраці. Також колишні працівники стверджували, що не були оформлені на роботі офіційно.

За словами експрацівників, заборгованість могла складати від місяця до двох, окремим співробітникам були винні зарплатню з вересня. Про затримки із виплатою заробітної плати співробітникам «Утро февраля» повідомляла і російська журналістка Катерина Мітрохіна, яка з вересня 2022 року працювала на посаді шеф-редакторки телеграм-каналу «Утро февраля».

Ілля Пономарьов у коментарі «ДМ» пояснив, що «Утро февраля» — некомерційний проєкт, запущений на початку широкомасштабного вторгнення для протидії російській агресії в інформаційному полі. За словами Пономарьова, надходження від донорів мають нерегулярний характер, також є суттєві складнощі переказу грошей в Україну з-за кордону.

Довідка. Ілля Пономарьов  політичний діяч, підприємець, колишній депутат Державної думи Росії. У березні 2014 року став єдиним із 450 російських депутатів, хто проголосував проти анексії Криму.  У 2019 році отримав громадянство України. 

Проєкт «Утро февраля» був запущений 24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема, було запущено телеграм-канал та однойменний ютуб-канал, наприкінці червня почав роботу сайт «Утро Февраля».

Фото: Ілля Пономарьов/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY