detector.media
10.01.2023 16:28
Нова книжка журналіста Станіслава Асєєва вийшла у Видавництві Старого Лева
Нова книжка журналіста Станіслава Асєєва вийшла у Видавництві Старого Лева
Книга «Шелест бамбукового гаю» містить різножанрові твори та автобіографічні есеї журналіста, а також його щоденник з окупації.

За фінансової підтримки українського PEN Видавництво Старого Лева випустило нову книжку журналіста та письменника Станіслава Асєєва «Шелест бамбукового гаю». Про це журналіст повідомив у фейсбуці. 

«Книжка є збіркою різножанрових творів та автобіографічних есеїв з 2011 по 2021 рік, включно зі щоденником з окупації, який я не встиг опублікувати через мій арешт (як і решту творів цього періоду). Хай вас не лякає те, що збірка починається казкою: колись це була обіцянка одній людині —  написати казку, —  що я і виконав. Інші твори є конденсатом моєї філософської освіти та біографічних деталей життя в окупації», — написав Асєєв.

Книгу можна купити у книгарнях-кав'ярнях видавництва або ж на сайті Видавництва Старого Лева.

Нагадаємо, нещодавно книжку Станіслава Асєєва «Світлий шлях: історія одного концтабору» видали англійською мовою. У перекладі вона має назву «The Torture Camp on Paradise Street» («Концтабір на Райській вулиці»). 

За цей роман журналіст отримав Міжнародну премію Вітольда Пілецького у спеціальній номінації, яка присвячена російській агресії проти України або протестам та репресіям у Білорусі. 

У 2017 році український журналіст Станіслав Асєєв робив репортажі для «Радіо Свобода» з «Донецької народної республіки», яку на той час вже окупували росіяни. Він підписувався псевдонімом, та одного разу йому не вдалося пройти «перевірку документів».

Після арешту журналіст протягом 28 місяців перебував у концтаборі, став свідком катувань і моральних звірств.

Фото: Станіслав Асєєв / фейсбук 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY