detector.media
04.01.2023 18:36
ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні»
ЗСУ: Всі острови в Херсонській області перебувають у «сірій зоні»
Контроль над островами буде можливим лише після отримання повноцінного контролю за протилежним берегом.

Керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського спрямування Євген Єрін спростував інформацію про звільнення острова Великий Потьомкінський у Херсонській області. Наразі всі острови на Херсонщині перебувають у «сірій зоні». Про це він сказав у етері загальнонаціонального телемарафону.

«Щодо острова скажу так: зараз усі острови знаходяться в так званій сірій зоні, яка не контролюється чітко ні нашими військами, ні окупантами. Відповідно так, наші військовослужбовці намагаються проходити на ці острови, здійснювати певні заходи в рамках операції. Водночас говорити про контроль над островами неможливо», зазначив Єрін.

Він додав, що острови не є плацдармом, який слід утримувати на довгострокову перспективу.

Єрін також зазначив, що контроль над островами буде можливим вже після отримання повноцінного контролю за протилежним берегом.

«Острова проглядаються, прострілюються, будь-які більш-менш великі скупчення живої сили з будь-якого боку будуть просто знищені. На цей час це недоцільно», сказав керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони.

Нагадаємо, ввечері 2 січня народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко опублікував у телеграмі відео, на якому український військовий встановлює український прапор і повідомляє, що перебуває на острові Великий Потьомкінський, розташований посеред Дніпра поблизу Херсона. У підписі до відео нардеп ствердно написав: «ЗСУ звільнили острів Великий Потьомкінський».

Однак речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону спростувала інформацію про звільнення острова і повідомила, що наразі йдеться лише про встановлення на острові прапора.

Фото: скриншот з Google.Maps

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY