detector.media
04.01.2023 16:23
Латвія не повертатиме ліцензію телеканалу «Дождь»
Латвія не повертатиме ліцензію телеканалу «Дождь»
Натомість голова Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) Іварс Аболіньш сказав про необхідність посилення мовлення латиською мовою.

У Латвії наразі не обговорюють питання про повернення ліцензії телеканалу «Дождь». Про це заявив голова Національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) Іварс Аболіньш в інтерв'ю Латвійському радіо.

«Жодні переговори про повернення ліцензії неможливі, тому що TV Rain допустив серйозне порушення закону», — сказав Іварс Аболіньш.

Він також зазначив, що аргументи про те, що російськомовних чогось позбавляють, не відповідають дійсності, оскільки у Латвії доступні 252 ЗМІ, з яких 127 — російською мовою, а натомість латиською їх лише 42. І це після того, як з інформаційного простору виключили 121 ЗМІ, що пов'язані з Росією. За словами Аболіньша, рік тому російські ЗМІ домінували ще більше.

Голова NEPLP підкреслив, що для того, аби мати сильний інформаційний простір, Латвії необхідно посилювати контент латиською мовою. 

«Ми можемо лише додати більше контенту латиською мовою, щоб трохи наблизити його до обсягу контенту російською мовою. Тому підтримувати додатковий контент російською мовою, щоб ще більше збільшити домінування російської мови в латвійському інформаційному просторі, абсолютно неправильно, і Латвії не слід цього робити», — зазначив Аболіньш. 

Нагадаємо, 6 грудня Національна рада з електронних медіа Латвії анулювала ліцензію на мовлення російському ліберальному телеканалу «Дождь» як такому, що становить «загрозу національній безпеці та громадському порядку Латвії».  

Причиною позбавлення ліцензії стало третє попередження від регулятора. 2 грудня Національна рада з електронних медіа Латвії (NEPLP) оштрафувала «Дождь» на 10 тисяч євро. Голова NEPLP Іварс Аболіньш повідомив, що телеканал у своєму ефірі позначив Крим як «частину» Росії і назвав російську армію «нашою армією». Щодо «Дождя» також порушили справу про адміністративне правопорушення.

Третє попередження оголосили через слова ведучого Олексія Коростельова про допомогу російським військовим

Після рішення регулятора «Дождь» втратив право мовити в кабельних мережах. Головний редактор каналу «Дождь» Тихон Дзядко назвав анулювання ліцензії «абсурдним рішенням, яке не має нічого спільного зі здоровим глуздом». 

Кабельне мовлення російського телеканалу «Дождь» також припинили в Литві та Естонії.

Фото: Телеканал «Дождь»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY