detector.media
03.01.2023 20:50
Комедію «Мої думки тихі» покажуть в ефірі марафону «Єдині новини»
Комедію «Мої думки тихі» покажуть в ефірі марафону «Єдині новини»
Фільм транслюватиметься 5 січня о 21:00

Стрічка Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» вийде в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини». Про це повідомляє пресслужба «Артхаус Трафік».

«Щоразу на зимові свята ми робимо приємні новорічні ритуали — щось традиційно родинне, що нагадує щасливі часи дитинства. І на телебаченні ми шукаємо кіно відповідного настрою — про родинні цінності, кохання… про шось важливе. Цьогоріч я шукатиму на новорічному телебаченні ті ж цінності у чомусь нашому, українському. Без радянської ностальгії. І Україна має таке кіно», — коментує продюсер фільму Дмитро Суханов

Він переконаний: саме такі фільми потрібні українській аудиторії замість зразків радянського телебачення на кшталт марафону «Єдині новини». Адже фільм Антоніо Лукіча — «про родину, стосунки близьких людей, маленьке новорічне диво і, головне, про нас самих», зауважує продюсер. 

Нагадаємо, в українському кінопрокаті стрічка «Мої думки тихі» була протягом семи тижнів, фільм виходив на великі екрани повторно.

Це історія молодого звукорежисера, який, зазнавши невдач в роботі та особистому житті, отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання — записати голоси закарпатських тварин — може стати його шансом назавжди залишити Україну та вирушити до Канади.

«Мої думки тихі» — повнометражний дебют Антоніо Лукіча. Вперше фільм було показано в 2019 році в секції East of West Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, де стрічку відзначили Спеціальною премією журі.

Українська прем’єра відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі, де робота Лукіча отримала приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу (Ірма Вітовська) та спеціальну згадку журі (Андрій Лідаговський). Також режисер отримав нагороду Національної премії кінокритиків «Кіноколо» в категорії «Відкриття року», яка відзначає автора найкращого повнометражного дебюту, а Ірму Вітовську було відзначено за найкращу жіночу роль.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY