detector.media
02.01.2023 18:40
КМІС: 85% українців відкидають територіальні компроміси з Росією, попри ракетні обстріли
КМІС: 85% українців відкидають територіальні компроміси з Росією, попри ракетні обстріли
Непідтримка територіальних поступок практично не змінилась із вересня, після двох місяців постійного ракетного терору Росії.

Попри тиск і ракетний терор Росії, станом на грудень 2022 року 85% українців не готові йти на територіальні поступки агресору. Порівняно з вереснем ці показники практично не змінились, що засвідчує стійку неготовність українців до компромісів з ворогом.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, що проводилося 4-27 грудня 2022 року.

За результатами дослідження, для 85% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим. Лише 8% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій.

Порівняно з вереснем показники залишились в межах статистичної похибки, а порівняно з травнем частка тих, хто не підтримує територіальні поступки, трохи зросла.

Проти будь-яких територіальних поступок виступає абсолютна більшість населення в усіх регіонах України.

Серед мешканців сходу та півдня країни, які живуть ближче до зони окупації та інтенсивних боїв, проти поступок агресорові виступає 80% та 82% відповідно.

Також абсолютна більшість проти будь-яких поступок і серед українськомовних, і двомовних, і російськомовних українців (респондентів, які зараховують себе до українців за національністю).  

«Українці після 10 місяців виснажливої та жорстокої війни зберігають стійкість та відкидають наратив "потреби територіальних поступок для умиротворення агресора"», – сказав заступник директора КМІС Антон Грушецький.

За його словами, аналіз суспільних настроїв у динаміці засвідчує, що численні атаки Росії на українську енергетичну інфраструктуру жодним чином не вплинули на неготовність українців іти на компроміси.

Всеукраїнське опитування громадської думки Київський міжнародний інститут соціології провів впродовж 4-27 грудня 2022 року методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки. Було опитано 2005 респондентів у всіх регіонах країни, крім окупованих до 24 лютого 2022 року територій.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY