detector.media
31.12.2022 10:15
В Італії скасували шоу через тату із зображенням Путіна у артиста балету
В Італії скасували шоу через тату із зображенням Путіна у артиста балету
Цьому рішенню передували протести в інтернеті та соціальних мережах.

Міланський театр Arcimboldi скасував виставу за участі артиста балету Сергія Полуніна через татуювання у нього на грудях та передпліччях із зображенням президента Російської Федерації Володимира Путіна. Про це повідомляє «Німецька хвиля».

«Шоу з Сергієм Полуніним 28-29 січня в міланському театрі Arcimboldi скасоване через кампанію протестів в інтернеті та соціальних мережах», — йдеться у повідомленні.

Полунін мав виступити у балеті «Распутін — танцювальна драма», який спочатку планувався на 2019 рік, але з того часу неодноразово відкладався через пандемію коронавірусу. В повідомленні театру йдеться, що скасування вистави є актом «політичної та моральної відповідальності», враховуючи «клімат напруженості та погроз».

В Arcimboldi зазначили, що рішення про скасування балету погодили з компанією Полуніна, та наголосили, що театр рішуче засуджує війну РФ проти України. При цьому дирекція театру нагадала, що Arcimboldi влаштовував шоу з російським гуртом Pussy Riot та українськими артистами.

Полунін — російський артист балету українського походження. Він народився у Херсоні, але в 2018 році вирішив набути громадянства Росії. Працював прем'єром Королівського балету в Лондоні, а з 2019 року обіймає посаду директора Театру опери та балету в окупованому Севастополі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс включив 25 російських артистів та пропагандистів до списку небажаних осіб із забороною в'їзду до країни на невизначений термін. Причина — їхня активна підтримка багаторічної агресії Росії проти України. Серед них був і Сергій Полунін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY