detector.media
31.12.2022 10:50
Провайдери поки не планують підвищувати ціни на пакети платного телебачення
Провайдери поки не планують підвищувати ціни на пакети платного телебачення
Зменшувати тарифи також не будуть.

Провайдери різних технологій не оголошували про здорожчання своїх послуг наступного року. Наразі ціни залишаються такими ж, як у 2022 році. Про це «Детектору медіа» розказали провайдери з різних регіонів.

Зміну тарифів на свої послуги провайдери коментують вкрай обережно, а ОТТ-сервіси не коментують узагалі. Зараз середня вартість послуги ОТТ-сервісу — близько 200 гривень на місяць. Єдиний на ринку супутниковий провайдер Viasat вказує ціни від 99 гривень до 249 гривень (за пакет Преміум HD). Середня ціна за пакет телебачення у кабельних провайдерів — 120 гривень. Багато хто з провайдерів планував підвищувати ціни ще в лютому-березні 2022 року, але війна внесла в ці плани свої корективи. Абоненти теж не стали більш платоспроможними, а деякі з них відмовляються від платного телебачення й переходять на Т2.

Представник криворізької компанії «Кабельне телебачення» Дмитро Барнас розповідає, що його компанія відклала підвищення цін через війну: «Ми вже два роки не підвищували ціни й зараз підвищення не плануємо, а намагаємося жити з того, що є. Я не бачу в нашому місті можливості в людей платити більше». За десять місяців великої війни абоненти компанії стали платити вдвічі менше. «Багато хто відключається від послуги, бо не має чим платити, — розповідає Дмитро. — А дехто через відключення електроенергії, бо не має часу дивитись телебачення. Є абоненти, які просять їх не вимикати й обіцяють заплатити пізніше. Серед них багато літніх людей. Ми стараємось не відключати їм послугу».

Олена Солопко із Запоріжжя каже, що про підвищення ціни її компанія не думає, бо «катастрофічно мало людей». «Багато людей поїхали, багато хто втратив роботу, багато скаржаться на відключення електроенергії. Відключення каналів Viasat також вплинуло на відтік абонентів», — розповідає вона.

Єдине, що можна сказати точно: ціни не знизяться. «Нереально зробити послугу платного телебачення на наступний рік дешевшою, — коментує Наталія Журба з Івано-Франківська. — До того ж, під час війни значно зросли поточні витрати. Обленерго вимагає повну оплату за електрику навіть попри те, що світла немає. Ми маємо купувати акумулятори, генератори й пальне для них. Вартість обладнання й витратних матеріалів прив’язана до курсу валюти». За словами Наталії, абоненти здебільшого зберігають послугу доступу до інтернету, але відмовляються від телебачення.

Чи зміниться ця ситуація у 2023 році, залежить від багатьох чинників — суто ринкових, економічних, політичних, воєнних тощо. «Ціноутворення залежатиме в першу чергу від ситуації в країні та тенденцій ринку», — кажуть у пресслужбі Viasat.

Детальніше читайте про це у матеріалі «Детектора медіа» «Платне телебачення у 2023 році: чи зміняться ціни для провайдерів і абонентів».

Нагадаємо, провайдери планували підвищення цін в першому кварталі 2022 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY