detector.media
29.12.2022 18:47
Президент підписав закон «Про медіа»
Президент підписав закон «Про медіа»
Ухвалення закону «Про медіа» є однією з вимог для вступу України до ЄС.

Закон «Про медіа» завізував президент Володимир Зеленський. Відповідне оновлення зазначено в картці документу на сайті Верховної Ради України.

Верховна Рада ухвалила новий текст документу у другому читанні і в цілому 13 грудня. Законопроєкт №2693-д підтримали 299 нардепів. Ухвалення закону «Про медіа» є однією з вимог для вступу України до ЄС.  

15 грудня закон «Про медіа» підписав спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук та передав його на підпис президенту. Текст закону було опубліковано на сайті парламенту.

Читайте також:

Нагадаємо, ухвалення закону «Про медіа» голова громадської організації «Детектор медіа» і членкиня Ради коаліції Реанімаційного пакету реформ Наталія Лигачова назвала головною подією року. Як вона відзначила, медійні громадські організації, представники медіа не лише багато працювали над його розробкою, а ще й «намагалися зробити так, щоб те, що вирішила додати партія влади до законопроєкту про медіа, було прийнятним для всіх». Допомогло досягти успіху й те, що цей закон став одним із тих, які необхідно було ухвалити для набуття статусу кандидата в ЄС. Завдяки цьому робоча група, яка кілька років працювала над законопроєктом, почала активніше шукати компромісну позицію зі стейкхолдерами, медіа та політичними силами. «Виявилось, що коли шукаєш компроміси, то їх можна таки знайти», – зауважила Лигачова.

Фото: сайт Офісу президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY