detector.media
29.12.2022 15:26
Голова Харківської облради написала заяву в СБУ на журналіста через «замовну критику»
Голова Харківської облради написала заяву в СБУ на журналіста через «замовну критику»
Тетяна Єгорова-Луценко вважає, що редактор харківського видання «Думка» Юрій Ларін критикує її на чиєсь замовлення. Той називає подання посадовиці спробою тиску на журналіста.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко написала заяву до СБУ з вимогою перевірити публікації шеф-редактора харківського видання «Думка» Юрія Ларіна, якого звинувачує у «замовній» та «безпідставній критиці». Ларін вважає подання посадовиці спробою тиску на журналіста.

Як повідомляє «Думка», голова облради вважає, що критика в матеріалах видання – «це підігрування агресору та відкрита допомога ворогу». Саму заяву вона надіслала до СБУ на початку грудня.

За інформацією видання, Єгорова-Луценко має претензії щодо п'яти публікацій Юрія Ларіна про те, що:

Тетяна Єгорова-Луценко підтвердила в коментарі «Суспільному Харків», що написала заяву в СБУ. Вона вважає, що «Думка» висвітлює її діяльність у негативному ключі та робить акцент на тому, що вона може дотримуватися проросійських поглядів.

«Юрій Ларін однозначно працює на чиєсь замовлення. Можу сказати, що його діяльність останнім часом спрямована на дискредитацію мене як особистості та голови обласної ради», – сказала Єгорова-Луценко.

Вона заявила, що, всупереч публікація «Думки», Святаш нині не перебуває у відпустці й не отримує матеріальної допомоги. «Про почесних харків'ян він написав якийсь каламбур, що ми щось хотіли приховати», – сказала вона.

Також голова облради спростовує інформацію щодо ще однієї публікації видання про фінансування програми по теробороні. «Він (Ларін, – ДМ) виставляє саме мене в негативі, що я в цьому винна, що грошей немає. Мені здається, ця інформація необ'єктивна. На мою думку, це замовна критика», – вважає Єгорова-Луценко.

Єгорова-Луценко також каже, що Ларін начебто ніколи не докінчується надання її коментарів, перш ніж публікувати інформацію, попри те що вона «завжди була відкритою, надавала коментарі, не приховувала нічого».

Вона додала, що звернулася до спецслужб «із проханням перевірити, хто за ним стоїть, чи, можливо, він хоче підірвати мій авторитет, чи розхитати ситуацію».

«Вважаю, що пан Ларін має відповідати за свої слова. Якщо він працює на замовлення і має якусь мету щодо мене, я не хочу це терпіти та дивитися, як він поливає мене брудом і навіть виставляє найгірші мої фотографії», – сказала голова облради.

«Думка» у своїй публікації повідомляє, що шеф-редактор Юрій Ларін уже надав пояснення правоохоронцям стосовно кожного зі звинувачень Єгорової-Луценко. За його словами:

Редакція «Думки» зазначає, що вважає заяву Єгорової-Луценко спробою тиску на журналіста і залишає за собою право звернутися до правоохоронних органів та міжнародних організацій по підтримку.

Нагадаємо, головна редакторка полтавського інтернет-видання «Коло» Тетяна Цирульник заявила, що зазнала цькування в інтернеті від прихильників секретаря Полтавської міської ради та блогера Андрія Карпова після того, як написала про нього новину.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY