detector.media
29.12.2022 10:44
Інформатора росіян з Краматорська засудили до 11 років позбавлення волі
Інформатора росіян з Краматорська засудили до 11 років позбавлення волі
Під час обшуку у зловмисника виявлено мобільні телефони із доказами листування з ворогом через месенджери.

Інформатора російських окупантів, який у Краматорську збирав дані для ракетних ударів, засудили до 11 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням СБУ, чоловік добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Після початку повномасштабного вторгнення поплічник окупантів збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах Донеччини.

«Насамперед зловмисник намагався виявити бойові позиції та фортифікаційні споруди ЗСУ в районі Краматорська. Співробітники Служби безпеки затримали ворожого поплічника у ході контрдиверсійних заходів на території регіону у березні цього року»,  повідомляє СБУ.

Для отримання інформації військового характеру на чоловіка вийшла його однокласниця, яка входить до складу одного з терористичних угруповань «ДНР» і перебуває на тимчасово окупованій території сходу України. Саме їй агент передавав закриті відомості щодо розташування українських військ.

Про отриману інформацію вона «звітувала» ватажкам бойовиків і командуванню російських загарбників. Отримані розвіддані окупанти планували використати для підготовки і проведення ракетних ударів по Краматорську.

Під час обшуку у зловмисника виявлено мобільні телефони із доказами листування з ворогом через месенджери.

За матеріалами СБУ суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Раніше СБУ повідомила про затримання у Києві колаборанта зі Сватового, який організовував постановочні сюжети для пропагандистського телебачення.

СБУ заявила, що з початку повномасштабного вторгнення Росії викрила понад 1200 агітаторів, які поширювали в інтернеті фейки та російські наративи. 

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY