detector.media
29.12.2022 08:46
Нацбанк вводить в обіг пам’ятну банкноту до 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди
Нацбанк вводить в обіг пам’ятну банкноту до 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди
Наклад нової банкноти — 50 тисяч штук.

Національний банк України 29 грудня вводить в обіг нову пам’ятну банкноту номіналом 500 гривень, присвячену 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

«Святкування 300-річчя великого українського мислителя Григорія Сковороди — це подія року у сфері культури. Вона була внесена до календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО. Філософа знають як композитора, співака, перекладача, вчителя та художника не тільки в нашій країні. Нині для українців Григорій Сковорода — провісник свободи, яку ми так виборюємо сьогодні для всього цивілізованого світу», — сказав міністр Олександр Ткаченко.

У дизайні пам’ятної банкноти використали символіку, пов'язану із ювілеєм Григорія Сковороди: на лицьовому боці купюри буде особливий малюнок з підписом «Світ Сковороди», який змінюватиме колір під час зміни кута нахилу банкноти. Наклад нової банкноти — 50 тисяч штук.

Нагадаємо, у вересні «Укрпошта» випустила ювілейну марку «Сад божественних пісень», присвячену 300-ій річниці від дня народження Григорія Сковороди. Частина коштів від продажу піде на відновлення музею Сковороди на Харківщини, який був зруйнований внаслідок російського обстрілу у травні цього року.

Фото: Нацбанк

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY