detector.media
27.12.2022 15:27
Правоохоронці встановили агентку РФ, яка вербувала коригувальників вогню
Правоохоронці встановили агентку РФ, яка вербувала коригувальників вогню
Зараз жінка живе в Москві. Її оголосили в розшук.

На Харківщині правоохоронці встановили особу жінки, яка вербувала українців для отримання даних про Збройні сили України. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Наприкінці лютого жінка, яка на той час перебувала в Донецьку та вже працювала на російську агентуру, залучила до підривної діяльності проти України 37-річного харків‘янина. 

Вона зв‘язалася з чоловіком через заборонену в Україні соціальну мережу для того, щоб він передавав їй інформацію про місця дислокації українських військових у Харкові. 

Чоловік передавав жінці координати об’єктів, за якими російські військові обстрілювали Харків. Саме він надав інформацію про Харківську облдержадміністрацію, по якій вдарили окупанти. 

Зараз жінка живе в Москві та перебуває в агентурному апараті органів розвідки спецслужб РФ.

Їй заочно повідомили про підозру у державній зраді.

«Письмове повідомлення про підозру вручили її сину, який залишився на території України та не поділяє її проросійських поглядів. Наразі жінку оголошено в розшук», — розповіли в прокуратурі.

Нагадаємо, Служба безпеки України з початку повномасштабного вторгнення РФ викрила понад 1200 проросійських агітаторів, розповів начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк. Майже 600 з них уже отримали повідомлення про підозру. Близько 230 засуджено до різних термінів ув’язнення.

Фото: Харківська обласна прокуратура

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY