detector.media
27.12.2022 13:44
У Маріуполі журналістка Юлія Франжева пішла на співпрацю з окупантами
У Маріуполі журналістка Юлія Франжева пішла на співпрацю з окупантами
Вона стала редакторкою пропагандистського сайту «Мариуполь 24».

У тимчасово окупованому Маріуполі місцева журналістка Юлія Франжева погодилася на співпрацю з росіянами. Зараз вона редакторка сайту пропагандистського телеканалу «Мариуполь 24», а також працює із соцмережами. Про це повідомляє сайт міста 0629.

За даними видання, Франжева починала свою професійну кар’єру з корпоративних видань. Деякий час вона працювала в газеті «Азовмаш», потім у газеті «Приазовський робочий», яка тоді належала Рінату Ахметову.

Також журналістка вела блог на сайті «Мрпл.Сіті». Була заступницею головного редактора сайту Володимира Селіванова, який також пішов на співпрацю з ворогом і зараз працює в пропагандистському виданні «Оплот ТВ», пише 0629.

Національна спілка журналістів висувала Юлію Франжеву на конкурс «Журналіст року» у 2016-му, але вона стала лише номінанткою.

Незадовго до повномасштабної війни журналістка залишила газету «Приазовський робочий» і почала працювати на телеканалі МТБ.

Під час повномасштабного вторгнення Франжева залишилась в окупованому місті. Деякий час колеги вважали її зниклою. Але, за інформацією сайту 0629, ще влітку Франжева погодилася на співпрацю з окупантами.

Нагадаємо, у вересні 2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал — «Мариуполь 24». Створювати пропагандистський телеканал допомагали «фахівці» з окупованого Донецька. А також генеральний директор телеканалу «Санкт-Петербург» Олександр Малькевич.

У жовтні СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі Ірині Єфремовій, яка працює на пропагандистському телеканалі «Мариуполь 24».

Фото: 0629

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY