detector.media
26.12.2022 14:34
«Міста живих, міста мертвих»: Журналістка Євгенія Подобна видала книгу про воєнні злочини росіян в Україні
«Міста живих, міста мертвих»: Журналістка Євгенія Подобна видала книгу про воєнні злочини росіян в Україні
Частину гонорару авторка витратила на сезонні ліки для військових.

Видавництво «Фоліо» випустило книгу журналістки, воєнної кореспондентки, медіатренерки Євгенії Подобної «Міста живих, міста мертвих. Історії з війни у Бучі та Ірпені» про злочини російських окупантів проти українців. Про це журналістка повідомила на фейсбук-сторінці.

«Я б дуже багато віддала за те, аби цієї книжки не було. Аби не сталось усього того, про що у ній розповідають. У ній лише частина зібраного протягом літа та вересня матеріалу. Для мене це дуже важливо. Мені це дуже болить. В часи, коли завтра може не настати, я дуже боюсь банально не встигнути: записати, знайти, переповісти», — написала журналістка.

Подобна зазначила, що частину гонорару витратила на сезонні ліки для військових.

«Книжка пішла до друку і сьогодні я витратила першу частину гонорару за неї. Парамедики з Бахмута просили сезонні ліки. Завтра це поїде до них. Решта теж буде витрачена на допомогу. Це не похвалитись, просто мені важливо, аби герої книги, особливо родичі закатованих, знали, що я не заробляю на їхньому горі. Дякую всім, хто допомагав з контактами, інформацією і, головне, кожному, хто знайшов в собі сили говорити і згадувати те, що хочеться забути. Ми зобов‘язані зберегти цю пам‘ять», — додала Євгенія Подобна.

Вона додала, що продовжує збирати матеріал та спогади і скоро розповість більше про книгу, її героїв і подальші плани.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналістка з Маріуполя Анна Прокопенко опублікує книгу спогадів своєї бабусі, журналістки Наталі Харакоз, яка загинула у Маріуполі. Книга називається «Новели Азовського узбережжя».

Фото: Євгенія Подобна / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY