detector.media
23.12.2022 14:28
У Грузії російський блогер ногою штовхнув ворота історичної фортеці. Правоохоронці порушили справу
У Грузії російський блогер ногою штовхнув ворота історичної фортеці. Правоохоронці порушили справу
Роман Конограй приніс свої вибачення і назвав подію «помилкою».

Російські блогер Роман Конограй та Раїль Арсланов попросили публічно вибачення за інцидент із відео, в якому один із них намагається ногою відчинити дерев’яні ворота грузинської фортеці Ніахурі в регіоні Кахеті. Фортеця є пам’яткою XVII-XVIII століть. Про це пише «Эхо Кавказа».

Як пише видання, відео викликало хвилю обурення і критики з боку грузинських користувачів мережі. Блогер на відео казав, що фортеця — це «апартаменти», які він «орендував у Грузії». 

МВС країни порушило справу за статтею про пошкодження пам'яток.

Блогери записали вибачення. Роман Конограй назвав подію «помилкою». За його словами, фортеця мала такий вигляд, наче це занедбане місце, а двері були відірвані і не трималися.

«У всіх своїх відео я завжди показую, як люблю Грузію, які тут класні люди, яка це крута, красива країна», — сказав він у відеозверненні, яке опублікував з грузинськими субтитрами.

Раїль Арсланов також розповів, що він завжди з великою повагою ставиться до культури різних народів.

Конограй повідомив, що вже відбулося розслідування інциденту на місці, зокрема проведено слідчий експеримент.

Раніше Міністерство внутрішніх справ Грузії повідомляло, що в країні перебувають майже 113 тисяч громадян Росії. Це близько 3% від загальної чисельності населення Грузії. Пожвавлення міграції відбулося після оголошення в РФ «часткової мобілізації».

Скриншот відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY