detector.media
23.12.2022 10:30
Сайт ІМІ зазнав нової кібератаки. В організації впевнені, що за цим стоїть Росія
Сайт ІМІ зазнав нової кібератаки. В організації впевнені, що за цим стоїть Росія
На сайт почали надходити масові запити на підписку з однієї адреси, однак система захисту впоралась.

Сайт Інституту масової інформації зазнав кібератаки через форму підписки на листи. В ІМІ переконані, що причиною атаки є викривальна діяльність інституту щодо воєнних злочинів та пропаганди Росії. 

Як повідомляють в ІМІ, масові запити на підписку на листи надходили з однієї і тієї самої адреси – sample@email.tst.

Вперше така атака була зафіксована 20 грудня, коли масово почали надходити листи на підписку, вдруге – 22 грудня. Загальна кількість листів становить вже понад 200, листи продовжують надходити щосекунди.

У коментарі «Детектору медіа» керівниця ІМІ Оксана Романюк сказала, що серйозних ушкоджень роботі сайті атака не завдала, адже сторінка вже має потужну систему захисту ще з весни, коли сайт організації зазнавав регулярних нападів. Вона додала, що це перша масована атака за останні місяці.

ІМІ пов’язує атаку з професійною діяльністю організації, а саме системним викриттям воєнних злочинів Росії, публікацією Барометра воєнних злочинів та розслідуваннями і моніторингом російської пропаганди. Оксана Романюк підтвердила, що, на думку Інституту, за атаками «на 100% стоїть Росія».

ІМІ повідомляє, що з 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, сайт ІМІ щоденно зазнавав кібератак, які вчиняли хакери з РФ. Хакери використовували різні способи, щоб перешкодити роботі сайту інституту, зокрема прописували скрипти у формі донатів, однак через високий ступінь захисту їм це не вдалося. 

У вівторок, 10 травня, сайт Інституту масової інформації (ІМІ) зазнав потужної DDoS-атаки. Тоді сайт на кілька годин перестав працювати. Тоді Оксана Романюк пов'язала атаку з діяльністю ІМІ, а також з акцією протесту, яка відбулася вчора у Варшаві, коли медіаекспертка Ірина Земляна облила червоною фарбою посла РФ у Польщі.

Фото: Diverse Stock Photos/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY