detector.media
22.12.2022 16:06
Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко анонсувала інтерв’ю з полоненими українськими бійцями
Ексведуча каналів Медведчука Діана Панченко анонсувала інтерв’ю з полоненими українськими бійцями
Вона повідомила, що спілкувалася з військовослужбовцем ЗСУ Сергієм Мироненком та бійцем полку «Азов» Михайлом Швецем.

Колишня ведуча проросійських телеканалів NewsOne, «Перший незалежний» та Ukrlive Діана Панченко анонсувала інтерв’ю з полоненими українськими бійцями. Про це вона повідомила у телеграмі.

Панченко записала розмову з військовослужбовцем ЗСУ Сергієм Мироненком та бійцем полку «Азов» Михайлом Швецем.

Вона стверджує, що обидва військові вважаються зниклими безвісти й рідні їх розшукують.

Нагадаємо, на початку грудня Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 15 грудня вона оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя.

Народний депутат Ярослав Юрчишин закликав СБУ та Офіс генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій Панченко. 

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом «Чесно» внесло 100 осіб до реєстру державних зрадників. У списку є і Панченко, яка торік у листопаді заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

У 2021 році Панченко та інші колишні працівники підсанкційних каналів ZIK, «112 Україна» та NewsOne створили супутниковий телеканал «Перший незалежний».

За інформацією ліцензіата, саме Панченко володіла 99% і була кінцевим бенефіціарним власником компанії «Медіахолдинг “Новини”», якій належав «Перший незалежний». Утім, згодом 60% акцій телеканалу придбав народний депутат від «ОПЗЖ» та голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич.

За даними руху «Чесно», у 2020 році в одному з інтерв'ю Панченко сказала, що хотіла б запитати Путіна, чого Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Заявляла, що Росія — братський народ. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови.

Журналіст «Детектора медіа» Ярослав Зубченко назвав Панченко «найгіршим медійником 2020 року» за порушення стандартів журналістики та відмову називати війну в Україні війною.

Скріншот: Діани Панченко/телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY