detector.media
19.12.2022 13:14
«Українська правда» та «Повернись живим» збирають 10 мільйонів для авіабригади з Криму
«Українська правда» та «Повернись живим» збирають 10 мільйонів для авіабригади з Криму
Кошти мають закрити потребу бригади у спецтранспорті, засобах зв‘язку, дронах, терміналах Starlink і комплектах авіагарнітури.

Видання «Українська правда», фонд «Повернись живим» та представництво президента в Автономній Республіці Крим оголосили збір 10 мільйонів гривень для 10-ої морської авіаційної бригади. Про це повідомляють на сайті «Повернись живим».

Ціль збору коштів — повністю закрити потребу бригади у спеціалізованому транспорті, штатних засобах зв‘язку, дронах, терміналах Starlink, комплектах авіаційної гарнітури та перехідників до них. 

За словами фонду, це підсилить керованість бригади і дозволить їй у режимі реального часу коригувати із землі вогонь власних гвинтокрильників, передавати командуванню необхідну інформацію та рятувати бійців у разі небезпеки.

Фонд також повідомляє, що у березні 2014 року 10-та морська авіаційна бригада провела унікальну операцію. Підрозділ евакуював з аеродрому у селищі Новофедорівка в уже оточеному Криму свою авіаційну техніку.

«…чекаємо, коли 10-та морська авіаційна бригада здійснить нову унікальну спецоперацію та поверне свою авіаційну техніку на аеродром у селищі Новофедорівка», — написали у фонді.

За їхніми словами, цією операцією керував полковник Ігор Бедзай, іменем якого назвали згодом бригаду. 7 травня 2022 року він загинув разом з п’ятьма військовими на борту гвинтокрила, коли вилетів на складну пошуково-рятувальну операцію поблизу гирла Дунаю. Екіпаж полковника виконав завдання, але в їхній Мі-14 поцілила російська керована ракета.

Нагадаємо, 11 грудня комунікаційниця Bihus.Info Анастасія Борема планувала пробігти 30 км в бронежилеті Києвом, щоб зібрати кошти на дрон для військових під Бахмутом.

Фото: «Повернись живим»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY