detector.media
18.12.2022 15:42
«ФІФА ще має час виправити помилку». В Офісі президента критикують відмову транслювати звернення Зеленського
«ФІФА ще має час виправити помилку». В Офісі президента критикують відмову транслювати звернення Зеленського
Інцидент із відмовою коментують Давид Арахамія, Михайло Подоляк та CNN. В Офісі президента кажуть, що готові випустити це відео для перегляду на гаджетах.

В Офісі президента відреагували на відмову ФІФА показати відеозвернення президента Володимира Зеленського перед фіналом Чемпіонату світу. Про це йдеться в коментарях керівника фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, радника голови Офісу президента Михайла Подоляка та в заяві Офісу президента, яку цитує CNN.

Як наголосив Арахамія, ця промова є шансом для України запросити міжнародну спільноту підтримати Глобальний саміт Формули миру. «Наш Президент Володимир Зеленський запропонував світу Формулу миру — комплекс зусиль, які можуть повернути мир різним народам. Для їх втілення Україна пропонує скликати Глобальний саміт Формули миру. Не колись, не після нашої Перемоги, а вже цієї зими. З цим закликом Президент Зеленський мав звернутися до світу перед фіналом футбольного чемпіонату в Катарі. Катар цю ідею підтримав, але ФІФА заблокувала показ звернення, хоча в ньому немає нічого, що порушувало би традиції спортивних змагань і загальноприйняті стандарти міжнаціонального спілкування», — зазначив політик.

Головним у зверненні, як акцентував Арахамія, є те, що футбол може виступати цивілізованим способом демонстрації «своєї сили й багатства». «Сподіваємося, ФІФА розуміє свою місію, як і місію футболу та спортивних змагань. Ще є час виправити свою помилку й розблокувати показ звернення із закликом до миру. Тим більше — воно все одно прозвучить. Або на головній арені футбольного чемпіонату, або у смартфонах мільйонів людей по всьому світу», — додав Арахамія.

Схожу думку у своєму дописі висловив Михайло Подоляк. Він наголосив, що ФІФА веде роботу не лише заради футболу, а й має підтримувати загальнолюдські цінності. «ФІФА, на жаль, демонструє нерозуміння своєї ролі та тієї катастрофи, в яку тягне світ РФ, почавши варварську війну в футбол. Не пізно це виправити», — зазначив радник керівника ОП.

ФІФА – це ж не лише футбол. Це також про цінності. Про те, що з'ясовувати стосунки можна без убивств. Про правила цивілізованого світу. ФІФА, на жаль, демонструє нерозуміння своєї ролі та тієї катастрофи, в яку тягне світ Рф, почавши варварську війну в ????????. Не пізно це виправити.

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) December 18, 2022

Відповідь Офісу президента цитує CNN. Як ідеться в матеріалі за 16 грудня з посиланням на ОП, заява Зеленського є «закликом до миру» та не містить нічого, що могло би надати політичного забарвлення спортивному заходу.  Увечері 18 грудня в Катарі пройде фінальний матч збірних Аргентини та Франції за перше місце в Чемпіонаті світу з футболу.

Раніше президент Зеленський записав відеозвернення, в якому закликав міжнародну спільноту приєднатися до Глобального саміту Формули миру. Це відео, як повідомили журналісти CNN з посиланням на джерело в Офісі президента, Україна запропонувала показати на стадіоні в Катарі перед фінальною грою Чемпіонату світу-2022.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY