detector.media
18.12.2022 14:35
Піонтковський: Якщо Байден не підпише рішення щодо Patriot, я не братиму участь в українських телеефірах
Піонтковський: Якщо Байден не підпише рішення щодо Patriot, я не братиму участь в українських телеефірах
Україна от-от отримає один із найбільш високотехнологічних засобів протиповітряної оборони, переконаний політолог.

Політолог Андрій Піонтковський впевнений, що США передадуть системи Patriot для захисту України. Якщо ж цього не станеться, він обіцяє відмовитися від участі в ефірах, де обговорюють перебіг великої війни в Україні. Про це Піонтковський сказав блогеру Марку Фейгіну під час ефіру на ютуб-каналі «Фейгін Live».

«Якщо Байден не поставить підпис [у рішенні передати Patriot Україні, — ДМ], я не братиму участь в ефірах на українському телебаченні, як цього давно добиваються українські хейтери», — сказав Піонтковський.

Він переконаний, що рішення про передачу Україні зенітно-ракетних комплексів уже ухвалено, лишилися формальності. «Настав той етап, коли політична рішучість починає трансформуватися у конкретно військову. Дуже важлива передача Patriot. Ми можемо говорити про неї вже як про таку, що відбулася... залишився формальний підпис президента США. Це вирішене питання», — сказав політолог.

Як підкреслив Андрій Піонтковський, задля цього рішення влада США скасувала кілька внутрішніх обмежень, що стосуються участі у війні американців і забезпечення України зброєю для військових дій на території РФ.

Patriot — MIM-104 «Петріот» — американський зенітний ракетний комплекс, виробником якого є компанія Raytheon. Складається з ракети повітряного перехоплення та високопродуктивної радарної системи. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY