detector.media
17.12.2022 16:43
Андрій Герус: До попередніх графіків енергопостачання можливо повернутися не раніше 20 грудня
Андрій Герус: До попередніх графіків енергопостачання можливо повернутися не раніше 20 грудня
Після ракетної атаки 16 грудня дефіцит в енергосистемі становить близько 4 тисяч мегават.

На поліпшення ситуації з енергопостачанням можна очікувати не раніше 20 грудня. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» сказав голова комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунального господарства Андрій Геруспише УНІАН. Найскладніша ситуація — у Дніпрі та області. На Київщині близько половини мешканців лишаються без світла, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Більшість пошкоджень на енергооб’єктах після ворожого обстрілу 16 грудня вдалося усунути, відзначив Герус. Втім, це лише екстрені заходи. «Ми ще не повернулися до стану до ракетної атаки, і в системі існує дефіцит в районі 4 тисяч мегават, найбільше відключень в центральній та східній частині України», — сказав Герус. Додаткове навантаження на мережі спричиняють погодні умови: до 20 грудня в Україні прогнозують похолодання.

Обсяг відключень має зменшитись, починаючи з вівторка, сказав Герус.

Нагадаємо, ракетна атака Росії зранку 16 грудня призвела до пошкодження щонайменше 9 об'єктів генерації та обмеження виробництва атомних станцій. Українська енергосистема втратила понад 50% споживання, а для учасників енергоринку було оголошено режим надзвичайної ситуації. Як уточнили в «Укренерго», режим надзвичайної ситуації був запроваджений лише для операцій на ринку, його завершили 16 грудня о 19:15.

Ілюстративне фото: НЕК «Укренерго»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY