detector.media
16.12.2022 20:43
Фотопортрет президента авторства Чекменьова продали за 6 мільйонів гривень
Фотопортрет президента авторства Чекменьова продали за 6 мільйонів гривень
Це стало можливим завдяки аукціону Forbes Ukraine.

Фото Олександра Чекменьова для обкладинки журналу Time було продано за 6 мільйонів гривень. Про це йдеться в повідомленні організатора події, журналу Forbes Ukraine.

Знімок придбав CEO Ajax Systems Олександр Конотопський. «Усі кошти підуть на відбудову навчальних закладів на Київщині», — зазначили представники видання.

Як розповів Чекменьов, фото було зроблено 19 квітня 2022 року в Києві спеціально для обкладинки Time. Фотограф очікував на суму «для купівлі хоча б одного генератора для школи в Богданівку». 

Аукіцон відбувся 15 грудня у Києві під час другої церемонії нагородження «Forbes – підприємець року». За версією Forbes, підприємцями 2022 року стали співвласники «Нової Пошти» В'ячеслав Климов та Володимир Поперешнюк. Під час заходу відбулась благодійна виставка робіт Олександра Чекменьова.

Олександр Чекменьов — автор сучасної української фотографії. Народився в Луганську, а навички фотографування здобув у тамтешньому фотоательє.

Зробив цикл знімків зі сходу України. Автор фотокниг «Donbass» (2011), «Паспорт» (2017), «Лілії» (2020) та «Швидка допомога» (2021). В 2014 році здобув Гран-прі «Фотограф року». Роботи Чекменьова зберігаються в приватних колекціях та збірках «Мистецького Арсеналу» у Києві, Віттенському музеї та Людвіг музеї у Німеччині.

Фото з допису Олександра Чекменьова у фейсбуку

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY