detector.media
16.12.2022 15:14
«Книга року BBC»-2022 оголосила переможців
«Книга року BBC»-2022 оголосила переможців
Цього року «BBC News Україна» порушила традицію, оголосивши переможців не у прямому ефірі в Києві, а віртуально на своєму сайті.

Журі премії «Книга року ВВС» визначило лауреатів 2022 року. Про це повідомляє «BBC News Україна».

У номінації «Книга року BBC» перемогу здобув Андрій Сем’янків (MED Goblin) із книжкою «Танці з кістками» (Київ: «Віхола», 2022).

У номінації «Дитяча книга року» переміг Андрій Бачинський з книжкою «Примари Чорної діброви» (Львів: «Видавництво Старого Лева», 2022).

Премію у номінації «Есеїстика» отримав Павло Казарін за книжку «Дикий Захід Східної Європи» (Харків: «Віват», 2022).

Переможець у кожній номінації отримає 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавці книжок-переможців матимуть право використовувати логотипи «Книги року BBC» у наступних виданнях.

Цьогоріч премію «Читач року» не вручали. Також у 2022 році «BBC News Україна» порушила традицію, оголосивши переможців не у прямому ефірі в Києві, а віртуально на своєму сайті bbc.ua.

«Цього року сама можливість проведення конкурсу була предметом довгих дискусій, ми обговорювали, чи слушний для цього час і чи взагалі буде достатньо книжок для розгляду. Тепер ми знаємо, що час був слушним і книжок подали достатньо. Ми отримали так багато книжок, хоча й у цифрових версіях. Зокрема і книги про війну, яка триває в Україні. Так багато книжок прийшло з Харкова, який страждає від обстрілів. Тепер ми знаємо, що навіть під час війни книжки видають, купують і читають», — сказала редакторка «BBC News Україна» та членкиня журі Марта Шокало, відкриваючи віртуальну церемонію нагородження.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, яка оголосила переможця «Книги року BBC»-2022, зазначила: «Чудово, що Книга року відбувається, нехай і у зміненому форматі, попри російську війну та постійні обстріли. За нинішніх умов це ще один доказ незламності та стійкості українців… Я вірю, що майбутнє світу в буквальному сенсі пишеться зараз в Україні, а її творцями є всі українці та всі, хто підтримує вас».

Журі конкурсу: 

Нагадаємо, «Книгою року BBC»-2021 став роман «Хто ти такий» Артема Чеха, видавництво «Меридіан Черновіц». Премію у номінації «Есеїстика» торік здобула збірка есеїв Андрія Содомори «Про що писати…», видавництво «Апріорі». У номінації «Дитяча книга року»-2021 перемогла книга Петра Яценка «Союз Радянських речей», видавництво «Портал».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY