detector.media
16.12.2022 13:30
Єпископ УПЦ МП подав до суду на LB.ua за публікацію про його фізичну близькість із 17-річним юнаком
Єпископ УПЦ МП подав до суду на LB.ua за публікацію про його фізичну близькість із 17-річним юнаком
Головред LB.ua на закиди єпископа Никити: Не певний, що саме ми першими опублікували інформацію. А відповідні фото точно мали кілька редакцій.

Єпископ Івано-Франківський і Коломийський УПЦ МП Никита (Сторожук) подав до суду на видання LB.ua через поширення інформації про те, що співробітники СБУ заскочили його під час безпекових заходів у момент близькості з 17-річним хористом. Він називає цю інформацію наклепом.

Про подання позову єпископ Никита (Сторожук) повідомив під час пресконференції у Києво-Печерській лаврі 15 грудня. 

Єпископ стверджує, що вранці в день обшуку почув «незрозумілий звук» і вибіг подивитися, що сталося, але «не встиг», бо нібито почув, як хтось вибивав скло прикладом. У цей же час, стверджує Никита, вибіг також і юнак.

«Нас змусили тримати руки над головою і далі почалося… Я почув, як представники СБУ фотографували на телефон. Коли я запитав: "Хто дав вам право мене фотографувати?", мені сказали, що ніхто не фотографує», – сказав Никита.

Никита повідомив, що ні йому, ні батькам хлопця, ані митрополиту Мелетію жодних юридичних документів (підозр) про злочинні дії щодо неповнолітнього юнака не вручали.

У пресслужбі УПЦ МП зауважують, що наразі невідомо, звідки журналісти отримали деякі неопубліковані пресслужбою СБУ фото з обшуків, зокрема напівоголеного юнака.

У коментарі «Детектору медіа» головний редактор LB.ua Олег Базар повідомив, що видання наразі не отримувало жодного офіційного повідомлення про суд чи вимоги позивача.

Він повідомив, що про позов редакція дізналася із пресконференції. І додав, що не певний, чи саме LB.ua першим опублікувало інформацію про заскоченого юнака, а опубліковані у LB.ua фото юнака, отримані від джерел, точно мали декілька редакцій.

«Ну що ж, суд так суд», – прокоментував позов Базар у фейсбуці.

На позов єпископа відреагувала і шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна.

«Дорогий босий Нікіта, позиватися про захист честі і гідності є сенс, коли людина має честь і гідність. А коли починаєш пояснювати, що просто голий бігав по коридоруІ хлопець – теж. )))) Крос здавали чи що? Ну, на кого це розраховано?)

Я вже мовчу, що про виявлену в компах дитячу порнографію – ні пари з вустВона, мабуть, автоматично підгрузилася. Сама по собі. Сама себе зняла, потім –підгрузилася», – написала вона.

Нагадаємо, що 25 листопада слідчі Служби безпеки України прийшли з контррозвідувальними заходами до Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Тоді у храмах УПЦ МП на Буковині виявили директиви з Москви та відзнаки за окупацію Криму.

Того ж дня видання LB.ua з посиланням на джерела повідомило, що під час обшуку співробітники СБУ заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП архімандрита Никиту із 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі. Видання також опублікувало надані джерелами фото, на яких видно, що хлопець-хорист стоїть у приміщенні єпархії у спідній білизні. 

3 грудня LB.ua повідомило також, що в Чернівецько-Буковинській єпархії під час обшуків виявили ноутбук із дитячою порнографією. 30 листопада СБУ внесла відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За попередніми даними спецслужби, відео були не завантажені з інтернету, а відзняті. За даними джерел LB.ua, кримінальне провадження відкрите проти керівника Чернівецько-Буковинського єпархіального управління митрополита Мелетія (Єгоренка) та секретаря архімандрита Никиту (Сторожука).

Як повідомляв «ДМ», 1 грудня стало відомо, що Олександрійська єпархія УПЦ МП готує судовий позов для захисту честі і гідності проти порталу «Слово і діло» через статтю, в якій стверджувалося, що місцевого митрополита Боголєпа звинувачують у закликах до зміни державного кордону України.

Фото: Макс Требухов / LB.ua

Фото: Макс Требухов
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY