detector.media
14.12.2022 20:21
Залужний підписав календар з оголеними журналістками 5 каналу (ФОТО, ВІДЕО)
Залужний підписав календар з оголеними журналістками 5 каналу (ФОТО, ВІДЕО)
Раніше вихід календаря викликав чимало обурення у медіаспільноті.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підписав календарі 5 каналу з оголеними журналістками, які випустили, щоб зібрати кошти на потреби армії.

Про це повідомила шеф-редакторка 5 каналу Ірина Герасимова.

«Головнокомандувач благословив на другий мільйон. Формула проста: ми друкуємо календарі, ви їх купуєте, ми за ваші гроші дістаємо рації, відсилаємо їх на фронт», — написала Герасимова.

Так, на оприлюдненому відео видно, що Залужний залишив на календарях автограф, а також такі слова: «І не тільки в красі наша сила!».

Нагадаємо, 6 грудня, у День Збройних сил України, 5 канал випустив календар із фотографіями оголених журналісток. Мовник подав це як акцію на підтримку армії. «Гарячий аукціон для Дня ЗСУ: журналістки 5 каналу знялися для благодійного календаря “без цензури”», — йшлося в повідомленні на сайті телеканалу.

За словами ініціаторки акції, операторки Ганни Кудрявцевої, проєкт був створений, оскільки «хлопці на передовій люблять нюдси».

Представниці і представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій заявили про неприпустимість поширення календарів із оголеними журналістками 5 каналу. Підписанти заявили, що виступають проти публічної об’єктивізації жінок, та закликали 5 канал відмовитись від цієї акції й не розповсюджувати календар.

Також підписанти попросили урядову уповноважену з питань гендерної політики, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини й Комісію з журналістської етики дати оцінку законності й етичності дій 5 каналу.

Натомість уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець «не побачив нічого поганого» в еротичному календарі, який випустили журналістки 5 каналу, щоб зібрати кошти на потреби ЗСУ.

Фото: Ірина Герасимова / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY