detector.media
13.12.2022 08:17
Визначені фіналісти премії Юрія Шевельова за есеїстику
Визначені фіналісти премії Юрія Шевельова за есеїстику
На нагороду претендуватимуть Павло Казарін, Андрій Павлишин та Маркіян Прохасько.

Капітула премії імені Юрія Шевельова 12 грудня оголосила короткий список номінантів. 

Фіналістами премії за найкращу українську книжку есеїстики 2022 року стали:

Ім’я лауреата традиційно оголосять під час церемонії 17 грудня, у день народження Юрія Шевельова. Трансляцію події можна буде дивитися о 19:00 на фейсбук-сторінках та ютуб-каналах Українського ПЕНКиєво-Могилянської Бізнес-Школи та телеканалу «Еспресо».

До довгого списку номінантів на здобуття премії 2022 року потрапило 12 книжок.

До складу Капітули премії увійшли письменник Андрій Курков; письменник та перекладач Андрій Бондар; українознавиці Оля Гнатюк і Тамара Гундорова; мистецтвознавиця Діана Клочко; філософ та есеїст Тарас Лютий; керівник видавничої програми Українського наукового інституту Гарвардського університету Олег Коцюба; декан Києво-Могилянської Бізнес-Школи Олександр Саврук; літературознавиця Елеонора Соловей; журналістка, виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен; головний редактор видавництва «Дух і Літера» Леонід Фінберг.

Уже втретє під час церемонії вручать також Спеціальну відзнаку «Радіо Культура», якою нагороджують українських авторів за майстерність і новаторство в жанрі есею. Нагородою у цій номінації стане створення радіоверсії твору, яка прозвучить в ефірі «Радіо Культура».

Окрім того, в рамках премії імені Юрія Шевельова може вручатися спеціальна відзнака Капітули за внесок у розвиток та популяризацію есеїстики.

Премія імені Юрія Шевельова була заснована 2013 року. Вона присуджується раз на рік українському авторові за художню або наукову есеїстику.

У 2020 році премію імені Юрія Шевельова отримав письменник та колумніст Тарас Лютий.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY