detector.media
12.12.2022 14:11
ОБСЄ проводить загальноєвропейський форум з протидії мові ворожнечі
ОБСЄ проводить загальноєвропейський форум з протидії мові ворожнечі
Учасники проаналізують тенденції та виклики, а також обговорять механізми протидії.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі 12 грудня проводить у Відні загальноєвропейський форум з протидії мові ворожнечі. Про це повідомили на сайті ОБСЄ.

«Риторика ненависті та агресії за останні десятиліття збільшила масштаби. Мова ворожнечі може серйозно підірвати соціальну згуртованість і мирне співіснування в різноманітних суспільствах. Протидія їй є необхідною передумовою забезпечення рівності. Водночас правове реагування має бути збалансованим і надмірно не обмежувати відкриту демократичну дискусію з чутливих або суперечливих питань, що становлять суспільний інтерес», — йдеться в описі до події.

Під час форуму представники держав-учасниць ОБСЄ, академічних кіл, громадянського суспільства та медіа проаналізують тенденції та виклики, пов'язані з поширенням мови ворожнечі, а також обговорять, які існують механізми протидії.

Форум проводять Офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, Бюро з демократичних інститутів і прав людини та Офіс верховного комісара ОБСЄ у справах нацменшин.

Пряму трансляцію можна дивитися тут.

Фото: osce.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY