detector.media
10.12.2022 13:16
У Білорусі диджею дали рік колонії за образу Лукашенка
У Білорусі диджею дали рік колонії за образу Лукашенка
Кирило Желудок – співак, диджей, поет, ведучий заходів.

Диджей і митець Кирило Желудок із Гродно отримав рік колонії за образу предидента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Відповідне рішення 8 грудня ухвалив суд Ленінського району Гродно. Обвичнувачення винесено за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу Республіки Білорусь (образа Лукашенка). Суддя Руслан Гурін призначив політв'язню один рік позбавлення волі в колонії в умовах загального режиму.

Кирила Желудка затримали 8 серпня 2022 року та помістили до в'язниці №1 у Гродно.

Надсилати листи підтримки і бандеролі політв'язню можна за адресою: В'язниця № 1, 230023, м. Гродно, вул. Кірова, 1. Кирило Олександрович Желудок.

Нагадаємо, у Білорусі 18 жовтня затримали Дар'ю Лосік. Дружині політв'язня Ігоря Лосіка висунули звинувачення у співучасті в екстремізмі. Претензії до Дар'ї виникли після її інтерв'ю телеканалу «Белсат», яке влада назвала «екстремістським». Матеріал вийшов ще в середині квітня 2022 року. У ньому Дар'я розповіла, як їздила на побачення з ув'язненим чоловіком, та засудила його арешт. Сам Ігор, як ідеться в матеріалі, обурився, що з території Білорусі летять ракети до України.

Фото: «Вясна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY