detector.media
09.12.2022 18:11
Парламентський комітет підтримав законопроєкт щодо заборони в Україні церкви Московського патріархату
Парламентський комітет підтримав законопроєкт щодо заборони в Україні церкви Московського патріархату
«Діяльність РПЦ має не релігійний, а політичний характер», — йдеться в пояснювальній записці документу.

Комітет гуманітарної політики на своєму засіданні рекомендував законопроєкт №8221, що передбачає заборону Московського патріархату. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Проект закону «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» зареєстровано 23 листопада. 

Документ має на меті заборону в Україні на законодавчому рівні діяльності Російської православної церкви та релігійних організацій Московського патріархату. «Діяльність РПЦ має не релігійний, а політичний характер», — йдеться в пояснювальній записці законопроєкту.

Також було підтримано проєкт Постанови №8012 про звернення Верховної Ради України до Кабінету міністрів України щодо передачі в безплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православній церкві України.

Проголосували депутати і за проєкт закону №8262 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання діяльності релігійних організацій.

2 грудня Рада національної безпеки та оборони доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо унеможливлення роботи в Україні афілійованих з Росією релігійних організацій. 1 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення цього рішення в дію.

Також на початку грудня проти десяти представників Української православної церкви Московського патріархату або осіб, тісно пов’язаних з цією організацією, було впроваджено санкції РНБО.

Нещодавно СБУ проводила обшуки на об’єктах УПЦ МП по всій Україні. Правоохоронці виявляли чимало матеріалів антиукраїнського спрямування, а також документи, які підтверджують наявність російського громадянства у представників церкви.

Зокрема, перевірки відбулися у Києво-Печерській лаврі, Корецькому монастирі та Сарненсько-Поліській єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Такі ж заходи відбулися у Почаївській духовній семінарії та Івано-Франківській єпархії УПЦ МП. Згодом Служба безпеки перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті та керівництво УПЦ МП на Кіровоградщині.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY