detector.media
09.12.2022 13:45
Ocean Media Plus опублікувала рейтинг рекламних агенцій за телебюджетами за 2022 рік
Ocean Media Plus опублікувала рейтинг рекламних агенцій за телебюджетами за 2022 рік
Найближчим часом компанія опублікує також рейтинг агенцій на спонсорському телевізійному ринку.

Компанія Ocean Media Plus опублікувала оновлений рейтинг груп і агенцій на телевізійному ринку України за ТБ-бюджетами за 2022 рік, які включають пряму рекламу, медійне та інтеграційне спонсорство.

Перше місце за телевізійними бюджетами посіла група Dentsu Ukraine, друге — OMD OM Group, третє — Razom Group, четверте — GroupM Ukraine і п'яте — Publicis Groupe Ukraine.

У ранкінгу медійних агенцій першу та другу сходинку розділяють між собою Carat Ukraine та Star Up Plus із рівнозначною сумою білінгу. Третє місце посіла агенція OMD Optimum Media, четверте — Mediacom, п’яте — Initiative.

Президент Ocean Media Plus Андрій Партика зазначив, що дані в рейтингу відображають реальні покупки агенціями телевізійного ефіру для своїх клієнтів. Він додав, що цьогорічні підсумки дуже відрізняються від перших оцінок компанії через те, що міжнародні FMCG клієнти відклали свій старт на 2023 рік, і це вплинуло на увесь ринок та темпи його відновлення.

«Для порівняння ми наводимо також позиції основних гравців по телевізійних закупках за 2021 рік. Ми прогнозуємо, що 2023 рік буде десь посередині між 2021 і 2022, адже на ринок повернуться більше крупних FMCG клієнтів, які не були активними цього року від початку війни. За нашою інформацією, у 2023 році телегрупи будуть виробляти і транслювати прем’єрний контент, тож ринок ТБ-реклами буде розвиватись і відновлюватись активними темпами. Зверніть увагу також на відновлення вимірювання рейтингів компанією Nielsen у 2023 році, що є гарантією того, що клієнти будуть бачити реальний перегляд реклами аудиторією, яка дивилася цю рекламу», — сказав Партика.

Він також анонсував, що Ocean Media Plus найближчим часом опублікує рейтинг агенцій на спонсорському телевізійному ринку, порядок лідерів в якому суттєво відрізняється від загального телевізійного рекламного ринку.

Нагадаємо, за даними Андрія Партики, у вересні продажі телереклами досягли 200 млн гривень, що є дуже хорошим показником в умовах повномасштабної війни.

Нещодавно Андрій Партика в інтерв’ю «Детектору медіа» висловив думку, що рекламний ринок може вийти з кризи у листопаді-грудні 2022 року.

Ілюстрація: Ocean Media Plus

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY