detector.media
09.12.2022 17:25
Фільм «Клондайк» увійшов до довгого списку претендентів на «Оскар»
Фільм «Клондайк» увійшов до довгого списку претендентів на «Оскар»
Короткий перелік претендентів на номінацію оголосять 21 грудня, а номінантів на «Оскар» — 24 січня 2023 року.

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук опублікувала довгий список претендентів на «Оскар». До цього переліку у номінацію «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» увійшла стрічка «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач.

Це драматична історія родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Коли Ірка і Толік очікують народження першої дитини, війна жорстоко вривається в їхнє життя разом з уламками збитого «Боїнга». Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги», «Синдром Гамлета»), Сергій Шадрін («Чорний ворон»), Олег Щербина («Черкаси»). Стрічку створено в копродукції з Туреччиною.

Світова прем'єра фільму відбулась в рамках програми World Cinema Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю Sundance. «Клондайк» став першою українською ігровою картиною в конкурсі цього фестивалю. Фільм нагородили за режисерську роботу.

Окрім стрічки Марини Ер Горбач, в національному відборі брав участь фільм «Снайпер. Білий ворон» режисера Мар'яна Бушана.

Фото: кадр із фільму «Клондайк»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY