detector.media
09.12.2022 12:23
Нестор Шуфрич добровільно не піде з посади голови комітету з питань свободи слова
Нестор Шуфрич добровільно не піде з посади голови комітету з питань свободи слова
Шуфрич раніше добровільно вийшов з Національного олімпійського комітету України, однак йти з посади голови комітету він не збирається.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова, нардеп Нестор Шуфрич в інтерв’ю «Детектору медіа» заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

Зокрема, Шуфрич раніше добровільно вийшов з Національного олімпійського комітету України, однак йти з посади голови парламентського комітету він не збирається.

«Ні, не думав (про добровільний вихід, — «ДМ»). Вихід з НОКУ — питання не політичне. Просто заради заспокоєння ситуації в НОКУ і щоб цей процес не був політизований, ми прийняли таке рішення. Хочу, щоб Олімпійський комітет, якому я віддав 20 років своїх зусиль, продовжував стало працювати в нормальному режимі. З мене корона не впаде, я відійшов, щоб не провокувати дії, які б ускладнювали роботу НОКУ. Що ж до Верховної Ради, то це виключно міжпартійний і політичний орган. Тут політика від А до Я. Тому уникати неполітизації будь-яких процесів у парламенті є просто безглуздо», — каже Шуфрич.

За словами Шуфрича, у період після початку повномасштабного вторгнення Росії комітет зробив низку заяв щодо можливості роботи журналістів під час війни, висловлював слова співчуття рідним кожного загиблого представника українських і закордонних медіа: «Якщо я не помиляюсь, на сьогодні загинули 43 людини. Були звернення комітету до РНБО, МЗС, МВС, омбудсмана щодо зниклих журналістів. Загалом цього року ми провели 33 засідання».

«Найважливіше питання, — це була, до речі, моя ініціатива, — рішення про захист журналістів, які працюють на фронті, та фінансової компенсації в разі поранення чи смерті. Ми ініціювали цей законопроєкт, але наші пропозиції були потім враховані у проєкті, який зареєстрував комітет соціальної політики. Були великі суперечки під час обговорення. Бо мої пропозиції стосувалися не тільки страхування, а й прямих компенсацій від держави в разі поранення або смерті. Але вийшли в результаті на компромісний варіант: уже ухвалений закон», — каже Шуфрич.

Нагадаємо, «Рух Чесно» вимагає зняти Шуфрича з посади голови парламентського комітету свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

Ексчленкиня комітету Тетяна Циба заявила, що Шуфрич не має морального права очолювати комітет свободи слова. Вона запевнила: в керівництві парламенту розуміють, що це неправильно, особливо під час російської агресії, але поки що не знайшли правильного рішення.

Водночас, нардеп «Слуги народу» та секретар комітету Верховної Ради з питань свободи слова Сергій Швець заявив, що Шуфрич на цій посаді досить ефективний, добросовісно виконує свої обов’язки. 

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY