detector.media
09.12.2022 11:30
Нестор Шуфрич розповів про долю працівників Ukrlive і Першого незалежного
Нестор Шуфрич розповів про долю працівників Ukrlive і Першого незалежного
Нестор Шуфрич: Працівники просто розійшлися, частина виїхала за кордон. Ті, що залишися тут, намагалися влаштуватися на інші медіа, але зараз це дуже проблематично.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова, нардеп Нестор Шуфрич розповів про долю працівників медіахолдингу «Новини», який виробляв контент для телеканалів Перший незалежний і Ukrlive.

В інтерв’ю «Детектору медіа» Шуфрич повідомив, що були спроби забезпечити працівників роботою в умовах воєнного стану, але Київська військова адміністрація «прийняла рішення про вилучення майна телеканалів для забезпечення власного медіапроєкту».

«Вони сказали, що їм потрібні дублюючі студії, і всю нашу техніку забрали. Для чого саме забрали, вони мали право не пояснювати. Питаннями колективу опікувався Єгор Бенкердорф. Мені відомо, що один із журналістів створив щось подібне на правління. Вони сказали, що з усім впораються. Я їм пропонував своє бачення, була думка навіть підключитися до марафону, але потім було рішення Київської адміністрації, і питання само собою закрилося. Працівники просто розійшлися, частина виїхала за кордон. Ті, що залишися тут, намагалися влаштуватися на інші медіа, але зараз це дуже проблематично», — каже Шуфрич.

Нагадаємо, Нестор Шуфрич є формальним власником компанії, самі ж телеканали Ukrlive і Перший незалежний вважали близькими до підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука. В кінці 2021 року щодо цих каналів запровадили санкції. Нестор Шуфрич висловлював намір купити нові канали замість заблокованих.  

На початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну ютуб-канали Ukrlive і Перший незалежний почали транслювати спільний ефір. У ньому проросійські політики висловлювались за капітуляцію і поступки Росії. 2 березня канали видалили свій архів та почали транслювати в ефірі патріотичне відео, але згодом і самі ютуб-канали були видалені.

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY