detector.media
07.12.2022 10:48
Литва припинить кабельне мовлення телеканалу «Дождь»
Литва припинить кабельне мовлення телеканалу «Дождь»
Причиною стало анулювання ліцензії в Латвії.

У Литві з 8 грудня буде припинено кабельне мовлення російського телеканалу «Дождь». Про це повідомили в Литовській комісії з радіо та телебачення, пише Delfi.

Причиною стало анулювання ліцензії в Латвії. Вона давала право телеканалу розповсюджувати контент у країнах Євросоюзу, Росії, США та інших.

Нагадаємо, 6 грудня Національна рада з електронних медіа Латвії ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення телеканалу «Дождь» через загрозу національній безпеці. Підставою для позбавлення ліцензії стало третє попередження від регулятора.

2 грудня телеканал оштрафували на €10 тисяч. Штраф наклали через те, що «Дождь» позначив окупований Крим як частину Росії та назвав російську армію «нашою армією».

Окрім цього, ведучий Олексій Коростельов закликав телеглядачів допомагати російським військовим. Також канал не виконав вимогу супроводжувати російськомовний ефір субтитрами латвійською мовою.

Після рішення регулятора «Дождь» втратив право мовити в кабельних мережах, однак має намір далі мовити в ютубі

Латвійську ліцензію «Дождю», який припинив мовлення в Росії у березні 2022 року, видали на початку літа. 18 липня канал почав мовлення в інтернеті та кабельних мережах вже з Латвії. В Україні «Дождь» заборонений з 2017 року: тоді Національна рада з питань телебачення та радіомовлення виключила його з переліку дозволених для ретрансляції іноземних каналів через демонстрації мапи з Кримом, позначеним як частина Росії.  

«Детектор медіа» писав, як «Дождь» відтворює наративи російської пропаганди і вчить своїх глядачів жаліти мобілізованих. Докладніший аналіз ситуації, що склалася довкола «Дождя», читайте в матеріалі Отара Довженка.

Фото: «Дождь»/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY