detector.media
07.12.2022 09:12
Onuka створила благодійний фільм-лекцію про народні інструменти. Кошти підуть на відбудову Чернігівщини
Onuka створила благодійний фільм-лекцію про народні інструменти. Кошти підуть на відбудову Чернігівщини
Фільм знятий у межах благодійного медіапроєкту «Зима близько», в якому відомі люди збирають кошти на відновлення зруйнованих будинків.

Український гурт Onuka і благодійна організація Repair Together створили фільм-лекцію про народні інструменти.

Фільм знятий у межах благодійного медіапроєкту «Зима близько», в якому відомі люди звертаються до своєї аудиторії, збираючи кошти на відновлення помешкань, повідомляє The Village.

Фільм-лекція розповідає про історію цимбал, бандури, бугая, трембіти, сопілки, окарини, свищика, варгана, тилинки. Під час перегляду можна побачити, як музиканти гурту вплітають звучання цих інструментів у сучасну музику. Ната Жижченко, фронтменка Onuka, називає це відео «глосарієм українських народних музичних інструментів».

Зйомки тривали на Чернігівщині в будинку, де минуло дитинство Нати Жижченко й жили чотири покоління її роду. Там також розташована майстерня дідуся співачки Олександра Шльончика. У березні 2022 року дім потрапив під російську окупацію.

«Я дуже переживала за цю зйомку, бо хотіла, щоб це було не соромно, достойно, цікаво, не замшіло й візуально естетично. Знімальна команда почула мене на 100%. Урешті вийшло все саме так, як я собі уявляла. Кінематографічно, з настроєм, легко й пізнавально для тих, хто тільки знайомиться з темою. Це не глибинний аналіз, а введення у світ українських інструментів для всіх, хто хоче дізнатися, як вони можуть звучати в сучасному ракурсі», – розповідає Ната Жижченко.

Подивитися фільм можна на Patreon за посиланням. Пізніше стрічка стане доступною на ютуб-каналі Onuka.

Як повідомляє Kyiv Post, проєкт «Зима близько» – це перший масштабний медіапроєкт, в якому відомі люди звертаються до своєї авдиторії, збираючи кошти на відновлення постраждалих від російської агресії будинків або квартир.

Фільм-лекція Onuka збирає кошти на будинок для подружжя музикантів Валентини та Сергія з Лукашівки.

Організація Repair Together допомагає відновлювати будинки, що постраждали під час бойових дій.

Ілюстрація: Kyiv Post

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY