detector.media
06.12.2022 16:14
Вадим Міський: Російська пропаганда намагалася мобілізувати білоруське суспільство на війну та підвищити готовність воювати
Вадим Міський: Російська пропаганда намагалася мобілізувати білоруське суспільство на війну та підвищити готовність воювати
Білоруські держмедіа працюють на окупантів.

Білорусь перебуває зараз в інформаційній окупації, білоруські держмедіа та весь ефірний простір працюють на окупантів. Про це розповів програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський у марафоні «Суспільне. Спротив».

«Ще торік на білоруські держмедіа приїхали куратори і журналісти з Москви. Вони швидко навели порядок. Тепер відхилень від позиції партії і вільнодумства там бути не може. Для охочих шукати правду залишаються лише емігрантські, закордонні медіа та телеграм-канали, керівників яких також періодично намагаються пресувати», — зазначив Міський.

Російська пропаганда постійно підживлює чутки про «зовнішню загрозу», щоб виправдати допомогу для Росії, котра начебто повномасштабною війною, яку розв'язала проти України, захищає і себе, і Білорусь. Тому і з’являються фейки, що Україна, Литва і Польща готують напад на Білорусь.

«Бравадою про те, що з допомогою білоруської армії росіяни «зможуть» захопити Київ, намагалися мобілізувати білоруське суспільство на війну та підвищити готовність воювати. Але, судячи з поведінки Лукашенка, вдається це погано», — розповів він.

Останнім часом додалися фейки про біженців. Мовляв, українці масово виїжджають до Білорусі через країни ЄС. Минулого тижня на сайті Білоруського прикордонного комітету заявили, що потік людей сягає 60 тисяч. Цей фейк виявили і спростували самі поляки, додав Вадим Міський.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що чутки про підготовку наступу з Білорусі – інформаційна спецоперація. Вона має на меті поширити паніку серед українців, дезорієнтувати сили оборони та остаточно втягнути Білорусь у війну.

Фото: Вадим Міський/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY