detector.media
06.12.2022 14:08
Панельні телевимірювання використовуватимуться для продажів реклами у 2023 році
Панельні телевимірювання використовуватимуться для продажів реклами у 2023 році
Телеперегляд вимірюватимуть лише у містах з населенням понад 50 тисяч.

Показники нового панельного дослідження, яке вимірює телеперегляд, будуть використовуватись для продажів реклами наступного року. Про це «Детектору медіа» розказав президент сейлзхаусу Ocean Media Plus Андрій Партика.

«Це рішення вже прийняте. Ми, звичайно, перепрошуємо клієнтів за затримку в часі, але всі розуміють той рівень турбулентності, який є на ринку. Насправді перші дані тестової панелі ми почали отримувати буквально 2-3 тижні тому, в момент, коли країну накрило відключеннями світла. Волатильність даних досить велика. Але панель для того й існує, щоб відображати всі зміни в телеперегляді, в тому числі й ті, які стосуються відключень електроенергії», — сказав він.

Географія нової панелі — лише міста з населенням 50 тис.+ за винятком тимчасово окупованих територій, адже опитування на цих територіях проводити неможливо. Розмір панелі — 1000 домогосподарств. Щодо вибірки 50 тисяч+ Андрій Партика вважає, що «роздрібний товарообіг в країні зосереджений в містах 50 тисяч плюс і складав 78% до війни, а вся решта частини України, де проживало близько половини населення, споживала усього 22% товарів та послуг».

«Звичайно ж, телевізійний сигнал нікуди не подівся з населених пунктів із населенням 50 тисяч мінус (він став навіть доступнішим за рахунок розкодування супутника), тому клієнт, який купує рекламу по аудиторії людей віком 18-54, що проживають у містах 50 тисяч плюс, фактично безкоштовно отримує аудиторію молодше 18 років і старше 54, а також людей, які проживають в маленьких містечках і селах», — пояснив Партика.

На додачу до цього нова панель збудована на основі традиційних панелістів, які брали участь у дослідженні до війни, але відповідають новим параметрам, наданим КМІС згідно з установчим дослідженням. Телегрупи хочуть ротації панелістів. Зараз це є частиною домовленостей з Nielsen. Також зараз учасники користуються тими ж приладами (піплметрами), якими користувались до війни. Нові прилади планують встановити через рік після завершення війни.

Зараз нова телепанель проходить тестування.

Нагадаємо, у березні 2022 року Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) ухвалив рішення призупинити телевізійне вимірювання на час війни. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY