detector.media
06.12.2022 14:18
«Медійна ініціатива за права людини» отримала премію від уряду Нідерландів
«Медійна ініціатива за права людини» отримала премію від уряду Нідерландів
«Тюльпан прав людини» щорічно присуджує правозахисникам Міністерство закордонних справ Нідерландів.

Українська правозахисна організація «Медійна ініціатива за права людини» отримала цьогорічну премію від уряду Королівства Нідерландів «Тюльпан прав людини».

Церемонія вручення відбулася 5 грудня в Посольстві Нідерландів в Україні.

«Ми хочемо присвятити "Тюльпан" усім жертвам воєнних злочинів в Україні, усім тим хоробрим людям, які продовжують опір, і всім, хто віддав своє життя за Україну та свободу», — наголосила співзасновниця організації Ольга Решетилова. Разом із нею нагороду отримали співзасновниця МІПЛ Марія Томак та координаторка Тетяна Катриченко.

«Медійну ініціативу за права людини» заснували у 2016 році. Основною діяльністю організації були журналістські розслідування порушень прав людини з подальшим адвокаційним супроводом справ. Наразі МІПЛ також документує злочини Росії в Україні.

«Правозахисники, як і всі українці, працюють в дуже складних умовах через повномасштабне вторгнення Росії. Але те, як вони допомагають людям, що опинились на тимчасово окупованій території, як документують злочини та адвокатують підтримку України, дає всім нам віру та впевненість у тому, що злочинців буде притягнуто до відповідальності та покарано. Цією премією ми хочемо сказати, що Нідерланди з вами», — заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Йеннес де Мол.

Премію «Тюльпан прав людини» вручають вже вп’яте. Її щорічно присуджує правозахисникам Міністерство закордонних справ Нідерландів за видатні досягнення у боротьбі за права людини.

Нагадаємо, керівниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук увійшла до списку 25 найвпливовіших жінок світу за оцінкою британського видання The Financial Times. Вплив її діяльності на суспільство відзначили у категорії «Лідери».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY