detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
05.12.2022 23:14
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 грудня
Підтримка серед росіян війни проти України, ідеологія Дугіна і ставлення до України в США.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1».

Про формулу миру, яку запропонував Володимир Зеленський, у студії телеканалу «FreeДом» говорили з політконсультантом Олександром Антонюком. У своєму включенні гість сказав, що для підписання перемир’я Росії доведеться змінити свою конституцію і повернути Україні території, які вона загарбала з 2014 року.

Про визнання Голодомору геноцидом українського народу говорили з депутатом Європейського парламенту Пятрасом Ауштрявічюсом.

Пряму мову народної депутатки від «Голосу» Соломії Бобровської у блоці  телеканалу «FreeДом» продублювали російською мовою. З нею говорили про партнерство України та НАТО.

Про Дугіна та його вплив на ідеологію Росії говорили з політкоментатором Валентином Гладких. Він сказав, що варто розрізняти практику та теорію «русского мира». Якщо говорити про практику, то це завжди вбивства й геноцид, а якщо про теорію, то вона з’явилась у релігійному середовищі. Саме тому в УПЦ Московського патріархату так багато прихильників Росії, вважає Гладких. Щодо Дугіна політкоментатор сказав, що той спекулює на концепції «русского мира». Дугін дотримується тоталітарної та антигуманної ідеології й прагне, щоб вона була основною для Росії, підкреслив Гладких.

З російською політаналітикинею Ольгою Курносовою у блоці «1+1» говорили про рівень підтримки війни серед росіян. Вона сказала, що підтримка падає й падатиме далі зі зростанням кількості загиблих та поранених. Щодо російських та ліберальних ЗМІ російська гостя сказала, що таких у Росії зараз немає, натомість є ті, хто хоче хоч якось донести правду. За останніми даними дослідження «Левада-центру», якими послуговуються російські ліберали, рівень підтримки війни серед населення Росії становить 74%.

Про допомогу США Україні у блоці каналу іномовлення говорили з кореспонденткою російського «Эхо Москвы» у Вашингтоні Каріною Орловою. Вона розповіла, що американці ізольовані від усього світу, тому їх не дуже цікавить, що відбувається в інших країнах. Також, за словами журналістки, візит Вікторії Нуланд — завжди гарний знак, проте значна частина американського політикуму нібито підкуплена Путіним та ретранслює наративи російської пропаганди.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY