detector.media
05.12.2022 10:22
Тайра отримала премію Вінценза. Присвятила її вбитому письменнику Вакуленку
Тайра отримала премію Вінценза. Присвятила її вбитому письменнику Вакуленку
Церемонія нагородження відбулася 4 грудня у Львові.

Волонтерка і парамедикиня Юлія «Тайра» Паєвська отримала премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів». Присвятила її дитячому письменнику Володимиру Вакуленку, якого вбили російські окупанти.

Церемонія нагородження відбулася 4 грудня в межах щорічного міжнародного форуму Via Carpatia у Львові, передає «Укрінформ».

«В одному з посібників зі східної медицини прочитала, що на світі немає нічого, що не могло би стати ліками. Тоді ж зрозуміла, що на світі немає нічого, що не може стати зброєю. Для мене зараз зброя — це культура. Ми можемо подивитися, що роблять окупанти, коли заходять у село чи місто: вони винищують усі пам’ятки культури, музеї, книги, а що найгірше — вбивають наших представників культури», — прокоментувала «Тайра».

Відзначення премією Вінценза стало для неї несподіванкою та великою честю, зізналася Паєвська.

«Я не думаю, що достойна цієї великої премії. Але я це приймаю як велику честь і присвячую її Володимиру Вакуленку і всім діячам культури, які були замордовані і вбиті московськими окупантами», — сказала волонтерка.

Нагадаємо, 28 листопада стало відомо про загибель Володимира Вакуленка. Тіло письменника знайшли у місці масового поховання в Ізюмі.

У кінці березня росіяни захопили Вакуленка в полон поблизу села Капитолівка. 

На честь письменника в Ізюмі назвуть вулицю.

У Володимира Вакуленка залишились літні батьки та син із розладом аутичного спектру, яким він опікувався. Українці закликають фінансово підтримати сім’ю письменника. 

Пожертвувати кошти можна на картку мами Володимира Олени Ігнатенко: 5167 8032 1361 5029 (Ощадбанк)

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY