detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
04.12.2022 20:27
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня
Стан енергетичної системи, ювілей Григорія Сковороди та заборона проросійських церковних організацій.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків ICTV/СТБ та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Про ситуацію на міжнародній арені та позицію Китаю щодо війни в Україні у гостьовій студії телеканалу «Ми — Україна» говорили з експертом-міжнародником та колишнім нардепом Євгеном Добряком. Гість розповів, що лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав завершити війну переговорами, а також що Китай не перейде до відкритої допомоги Росії у війні. Євген Добряк почав з'являтись в етері національного марафону після того, як до його виробництва долучилася команда каналу «Ми — Україна».

З постійним політкоментатором нацмарафону Валентином Гладких ведучі «Ми — Україна» говорили про санкції проти релігійних діячів УПЦ Московського патріархату, позицію Угорщини та підтримку України з боку держав-членів НАТО. Розмова з ним тривала понад п’ятдесят хвилин, на обговоренні теми НАТО до неї також долучили президента Української асоціації зовнішньої політики Володимира Хандогія.

Речник командування повітряних сил Юрій Ігнат розповів в етері Суспільного, що до України вже надійшли нові системи протиповітряної оборони. Також про оборонну ситуацію говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк.

Про 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди у блоці Суспільного говорили з філософом Олексієм Паничем та міністром культури й інформаційної політики Олександром Ткаченком. Останній також розповів про заборону церковних організацій, які пов’язані з Росією.

Ситуацію з енергетикою та вплив блекауту на бізнес у блоці «1+1» обговорили з нардепом від «За майбутнє» Сергієм Лабазюком. Він розповів про ситуацію у бізнесі, роботу банків і закупівлю генераторів. Традиційно для телеканалу у титрі вказали партійну приналежність гостя. Розмова тривала понад десять хвилин.

О 21 годині в етері нацмарафону показали документальний фільм про обмін полоненими та повернення українських військових додому. У стрічці були синхрони як військових, так і представників влади: керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця та речниці керівника Офісу президента України Дарії Зарівної.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY