detector.media
04.12.2022 14:05
У кінопрокат виходить воєнна драма «Обмін»
У кінопрокат виходить воєнна драма «Обмін»
Стрічка режисера Володимира Харченка-Куликовського є суголосною викликам і дилемам, які постають перед українцями під час великої війни.

В український кінопрокат виходить фільм «Обмін», пише Zaxid.Net. Київська прем’єра стрічки пройде в Будинку кіно за участі представників творчої групи. Воєнна драма фокусується на таких темах, як полон і моральний вибір у складних умовах. За сюжетом, студент медичного університету та доброволець АТО опиняється в неволі. Під час поїздки на Донбас він має знайти відповідь на несподіване запитання. У головних ролях: В'ячеслав Довженко («Кіборги»), Єгор Козлов («Снайпер. Білий ворон»), Дмитро Лінартович («Тойхтопройшовкрізьвогонь») та інші відомі актори.

Після 2014 року такі ситуації були типовими для сходу України, відзначила під час розмови з режисером кінокритикиня Катерина Сліпченко. «Велика кількість подібних ситуацій в цей страшний і жорстокий час, коли зло повстало, щоб знищити Україну, звісно, відбувалось так чи інакше, — прокоментував Володимир Харченко-Куликовський. — Подібні ситуації, коли потвори хотіли отримувати викуп за життя людей, і є сюжетною основою нашої картини. Безліч таких випадків задокументовано, є багато описаних фактів та свідоцтв».

Робота над фільмом почалася у 2020 році. Тоді на 14-й пітчинг Держкіно було подано сценарій під назвою «Батько», автором якого виступив Костянтин Лінартович. Проте, відзначає кінорежисер, фінальна історія дуже відрізняється від задуму. Фільм «Обмін» виявився суголосним викликам і дилемам, які постають перед українцями під час великої війни.

Фото: кадр з фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY