detector.media
04.12.2022 12:04
Сковорода дійшов і до Вашингтона. Пам’ятник відкрили біля Українського дому
Сковорода дійшов і до Вашингтона. Пам’ятник відкрили біля Українського дому
«Ми переможемо. Ми відбудуємо музей в Сковородинівці», — заявила під час відкриття посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова.

В столиці США відрили скульптуру до 300-річчя з дня народження філософа Григорія Скороводи. Про це повідомила посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова.

«Тривалий час пам’ятник, як і сам Григорій Сковорода, мандрував у пошуках свого місця, і сьогодні знайшов його в Українському домі. Символічно, що Григорій Савич дивиться у бік України з Вашингтону, — зазначила пані посол. — І хоча росіяни зруйнували музей Сковороди на Харківщині, їм все одно не вдасться зруйнувати ні Украіну, ані пам’ять про видатного українського філософа, життя і твори якого з 18 століття є свідченням нашої самості, нашої правдивої історії і нашої головної національної риси — безмежності любові до свободи та готовності боротися за неї!».

Статую на замовлення української громади створив ще в 1992 році американський скульптор Марк Роудс, який захопився ідеями Сковороди.

Нагадаємо, до дня народження українського мислителя і письменника, одного з найбільших філософів Східної Європи барокової доби, на платформах Суспільного вийдуть програми, фільми, спеціальні проєкти. В Українському домі 10 грудня о 18:00 відбудеться презентація документального фільму «У пошуках Сковороди», створеного на замовлення «Суспільне. Культура». 

6 травня росіяни обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині. Його доглядача було поранено, приміщення знищено. Втім, найцінніші експонати колекції вдалося врятувати, їх заздалегідь перенесли у безпечне місце.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY