detector.media
02.12.2022 17:30
«Дождь» звільнив ведучого, який сподівався, що редакції вдається допомагати російській армії
«Дождь» звільнив ведучого, який сподівався, що редакції вдається допомагати російській армії
Ведучий у прямому етері висловив сподівання, що редакції вдалось допомогти багатьом російським військовим на фронті, зокрема в оснащенні та елементарних зручностях.

Телеканал «Дождь» звільнив ведучого Олексія Коростельова, який у прямому етері висловив сподівання, що редакції мовника «вдається допомагати російській армії».

Про це в етері телеканалу оголосила голова інформаційної служби мовника Катерина Котрікадзе.

Коростельов у прямому етері закликав людей, які мають свідчення про те, як проходить в Росії мобілізація, як мобілізовані служать на фронті, про проблеми російської армії тощо, надсилати повідомлення на пошту або телеграм-бот каналу. Ведучий запевнив, що «Дождь» відповідає практично всім і багато з надісланих історій опубліковує. Він висловив сподівання, що редакції каналу вдалось допомогти багатьом російським військовим на фронті, зокрема в оснащенні та елементарних зручностях.

Головний редактор телеканалу Тихон Дзядко після етеру Коростельова випустив спростування, зазначивши, що «Дождь» «не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії». Дзядко запевнив, що поштова скринька телеканалу створена «для збору особистих свідчень про злочини російської армії в Україні та порушення при проведенні злочинної та безглуздої мобілізації в Російській Федерації».

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко прокоментував відео з Коростельовим так: «Коли "хороші русскі" допомагають "поганим русскім" – чи може світ зрозуміти нарешті, що всі вони однакові? ТК "Дождь" забезпечує всім необхідним окупантів, яким некомфортно воювати на нашій землі».

2 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) оштрафувала «Дождь» на 10 тисяч євро. Голова регулятора Іварс Аболіньш повідомив, що телеканал позначив окупований Крим як «частину» Росії і назвав російську армію «нашою армією». Щодо російського мовника порушили справу про адміністративне правопорушення.

Читайте також:

Російський телеканал «Дождь» внесений російським режимом у так званий перелік «іноземних агентів». Телеканал називає себе незалежним міжнародним російськомовним мовником, з літа 2022 року редакція каналу базується у Латвії. 

Скриншот відео: Vladimir Afonskiy/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY